Ste zvedaví, čo si iní hovoria, čo robia, čo chystajú? Odpočúvanie a skryté nahrávky dnes je bežná prax…

Loading

 Vieme, koľko žiarlivých mužov sleduje svoje ženy? Do koľkých bytov a rezidencií vnikli skrytie útočníci? A koľko našich firiem je pod stálym dozorom svojej konkurencie?

História výzvednej techniky má svoje počiatky v špionáži. Vo svojej dobe vždy predstavovala technologickú špičku. Ploštice dnes môžu robiť aj videonahrávku a počúva svojho pána na diaľku. Pri jej výrobe sa podieľa roboty rovným dielom s presnou ľudskou prácou vykonávanou pod mikroskopom.

Toto je napríklad gombík, ktorý má vo svojom strede skrytú kameru. To zariadenie sa dá dodať aj ako škrutka, alebo ako nejaký menší gombíček. Rôzne typy tých gombíkov. Gombík sa dá samozrejme skryto do saka, on tam potom nie je vidieť.

Dnes sú videokamery i v malých gombíkoch od košele. Videokamera v kľúčenke – aj s nahrávačom. Ďalšie kľúčenka s videokamerou a rekordérom. Môže slúžiť aj ako diktafón.

Ďalšou takou zaujímavou vecou je potrebné skrytá kamera v hodinkách. Tu sa pozrieme na nejaké športové vodotesné hodinky, ktoré majú v sebe skrytú kameru. Tá je v tejto spodnej časti, a zároveň v jednom z týchto ovládacích segmentov je skrytý mikrofón. Tie hodinky potom samozrejme putuje video so záznamom do pamäte. Všetko sa to potom sťahuje pomocou káblov USB do počítača. Bohužiaľ hodinky moc neodporúčame, predsa kto výdrží bez pohybu niekoľko desiatok minút ?

V niektorých kanceláriách sa môžeme stretnúť s požiadavkou na to, aby majiteľ kancelárie bol informovaný, čo sa deje v kancelárii v čase jeho neprítomnosti. To znamená, má nejaký legálny dôvod, prečo inštalovať skrytú kameru. Jedným z veľmi častých riešení je inštalácia takejto kamery do šanónu. Tu celkom paradoxne namiesto toho, aby sme hľadali tam, kde by sme ju logicky hľadali, tak kamera pozerá tu touto malou dierkou, pod týmto malým objektívom.

Jednou z ďalších možných aplikácií buď kamery, alebo odpočúvania iba v audiočasti, je samozrejme takýto prenosný blok. Kamera s mikrofónom je umiestnená v tomto priestore. Ak by ste sa pozreli, tak v podstate bežným okom nemožno túto kameru identifikovať. Veľmi často sa môžete stretnúť, že niekto používa takúto kameru pre rokovania, pre nahrávanie záznamu a podobne. Ak by sme ten blok otvorili, uvidíme v nej malú kameru zo záznamníkom video signálu. Mi sami ju odporúčame zamestnancom ktorý preberajú či spracovávajú štátne zákazky. Ľahko Vám môže a to úmyselne na stole zanechať obálku z peniazmi a pri odchode zavolať políciu. No vy máte dôkaz že úplatok ste nepýtali ani nepreberali.

V nedávnej dobe bolo medializovaná použitia takéhoto prostriedku pre inštaláciu skryté kamery a bola to plyšová hračka umiestnená v automobile na zadnom sedadle, aby bolo možné monitorovať okolie auta.

Kamera je to veľmi miniatúrne digitálna kamera. Jej rozmer je zhruba sedem milimetrov. Aj napriek veľmi malé rozmery kamera poskytuje extrémne kvalitný obrázok v kvalite, ktorá sa dá bežne odvysielať v televízii. Digitálne rekordéry, ktoré sa v spojení s týmito malými kamerami používajú sú rôzneho druhu a v rôznych cenových reláciách hlavne podľa kvality. Diaľkové ovládanie pomocou rádia, je možné pomocou rádia tú nahrávku preniesť vzduchom a je možné ten prístroj predprogramovať a zaobstarať nahrávku digitálne podpísanú a zašifrovanú.

Pre záznam obrazu použijeme napr. dve zariadenia, a to bude prakticky skrytá kamera v tejto kľúčenke a ako druhú vec urobíme skrytú kameru v zapaľovači. Je to úplne funkčný zapaľovač. Kamera je v spodnej časti. Zároveň je tam aj mikrofón. Kľúčenka má opäť kameru i mikrofón. Tie veci môžu byť položené niekde na stole a samozrejme nahrávajú pomerne dobre obraz a nahrávajú aj zvuk.

Reklamy

Práca so skrytou technikou vyžaduje určitý tréning a skúsenosť. A tiež istú dávku odvahy, ak chcete drzosti.

Náš svet je pretkaný sieťami mobilných operátorov a dátových sietí. Aj tu číha nebezpečenstvo.

V našich notebookoch, iPodoch a rôznych komunikátoroch. Môžu slúžiť útočníkom ako zdroj informácií vrátane odpočúvania v reálnom čase. A nenechajte sa mýliť – aj keď sú zdanlivo vypnuté, môžu pracovať pre agresora. Napríklad náš mobil.

V telefóne je softvér, ktorý potom umožňuje monitorovať priestor okolo toho telefónu, ale aj štatistiku všetkých hovorov, je to taká čierna skrinka, všetky odoslané a prijaté správy. Vrátane obsahu tej správy, čo je tiež celkom zaujímavé. Ten telefón odosiela samozrejme aj svoju polohu.

Ako pri každej techniky, môže sa využiť, ale aj zneužiť. Telefónom nás môže niekto odpočúvať a sledovať, telefón ale zároveň môže slúžiť na ochranu osôb, keď idú na nebezpečnú schôdzku. Môžeme zistiť, či na chránenú osobu niekto neprimerane netlačia, nekladenia, nesnaží sa o jej likvidácii … Útočníkovi stačí chvíľka na nahranie softvéru do vášho telefónu a od tej chvíle ho váš mobil počúva na slovo. Číta vaše esemesky, registruje volané čísla aj vašu polohu. Všetko skryto, bez toho aby ste si niečoho všimli. Ako ochrana je najučinejšie zájsť do servisu aby Vám softver prepálili a používať takzvane faradaovu klietku – puzdro na mobil.

Informácie z vášho mobilu môžu putovať po internete až do počítača útočníka a ten potom o vás vie takmer všetko. K odpočúvania a skrytému nahrávanie videa môže slúžiť aj váš noteboook. Opäť skryto – ani bežné antivírusové programy ho neodhalí. Firmy disponujú aj softverom na sledovanie PC a neodhalí daný softvér žiadny antivírusový program.

Začínate mať obavy o svoju bezpečnosť? Tak teda vedzte, že proti každému útoku existuje obrana. Proti plošticiam, odpočúvania a skrytým nahrávkam existujú opatrenia a technika, ktorá vám vráti vašu osobnú slobodu a súkromie. Tá lepšia technika chráni aj veľké podniky proti napadnutiu špiónmi a podľa konkurenciou.

Na monitorovanie osôb či majetku na Slovensku podniká veľa firiem, ale web alibaba.sk je nekomerčný server preto priestor na reklamu dané firmy zatiaľ nedostanú. Iba ak ?

Hľadajte: spyshop, špionáž, Spionage, spion, špión,  plostice, ploštica, ploštice, plostica, spy, , odposluch, detektor, detektor ploštíc, bug, bug detector, secret, top secret, secret listener, sledovanie, odhaľovanie, CCTV, kamera, camera, nanny camera, peep camera, špionážna kamera, mini, miniatúrna kamera, bezdrôtová kamera, wireless, zabezpečenie, odpočúvanie, odpocuvanie, KEY, key, key katcher, key ketcher, kejkečer, kej katcher, key catcher, key loger, key logger, keyloger, keylogger, key loggers, HW key logger, odpočúvanie klávesnie, odpočúvanie PC klávesnice, šifra, šifrovanie, kryptografia, heslo, spravodajská služba, tajná služba, informačná služba, tajný, utajenie, mikrofon, smerový mikrofon, zabezpečenie, prístup, obrana, ochrana, útok, útočná technika, teror, teroristický, terorizmus, teroristický útok, prevencia, Upskirt, Panties, Voyeur, Voyeurkamera, Voyeurcamera, Voyeurcam, Spycam, Minikameras, Minikamera, Miniatur-Kamera, Spionieren Minispione, Sender, Wanzen, Detekteien, Detektive, Kleinstsender, Leistungssender, Kleinsender, Minisender, listening devices, parabolic microphone, wall contact microphone, shotgun microphone, directional microphone, laser microphone, pen microphone, miniature preamplified microphone, miniature cameras, infrared cameras, cctv equipment, infinity transmitter, zraniteľné miesto, hrozba, spy equipment, spy cameras, spy devices, hidden cameras, nanny cameras, fiberglass cameras, spy glasses, video transmitter, hacking, big brother, veľký brat, 1984, alarm, rušič, rušička, monitoring, monitoring equipment, monitorovanie, video transmitter, audio-video transmitter, audio-video, pinhole cameras, pinhole microphones, pc interceptor, pc monitoring, spy software, ad-ware software, SIS, CIA, FBI, KGB, FSB, NSA, Mosad, GSM, UMTS, UTMS, 3G,

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *