Poloha strelca zistená už po troch výstreloch, systém VERA to dokáže

Loading

Systém VERA dokáže pri streľbe do davu určiť polohu strelca už po troch výstreloch
Nájdenie polohy strelca počas streľby v Las Vegas v roku 2017 trvalo 10 minút, nová technológia by to mala umožniť už po vypálení troch nábojov.

Vedci z univerzity Carnegie Mellon vyvinuli systém, ktorý dokáže presne lokalizovať strelca v priebehu niekoľkých minút prostredníctvom video záznamov z najmenej troch smartfónov.

Pomocou strojového učenia systém sleduje časové oneskorenie medzi výstrelmi a zvuk, aby určil typ zbrane, a odhaduje rýchlosť strely na výpočet vzdialenosti strelca od každého smartfónu – tým určí jeho polohu.

{googleads left}

VERA využíva strojové učenie na synchronizáciu videa z rôznych smartfónov patriacich jednotlivcom, ktorí boli v oblasti streľby, a vypočítava polohu každej kamery na základe toho, čo je v klipoch. Hlavnú úlohu pri hľadaní zdroja výstrelov však hrá zvuk z týchto videí.

VERA nie je navrhnutá tak, aby nahradila komerčné mikrofónové polia, ktoré bezpečnostné zložky používajú na lokalizáciu strelcov, ale mohla by poslúžiť v prípadoch, keď tie nie sú k dispozícii.
Mohla by takisto poskytnúť pracovníkom v oblasti ľudských práv a novinárom vo vojnových oblastiach nástroj, ktorý im pomôže vyhnúť sa krížovej paľbe.

Zdroj: dailymail.co.uk.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *