Ako vyhľadať európske sklady na Aliexpress?

Loading

Kvôli novému EÚ zákonov si budú niektorí z nás objednávať tovar aj z európskych skladov Aliexpress. A prečo? Pretože od 1.7.2021 začal platiť zákon kvôli ktorému budeme platiť DPH na všetky zásielky z tretích krajín. Pokiaľ si rovnaký tovar objednáte z európskeho skladu, tak nemusíte platiť DPH ani clo. V súčasnej dobe ešte nie je všetko ideálne nastavené. Pri niektorých výrobkoch býva vyššie poštovné pri objednávaní z európskych skladov. Dodacie lehoty sú ale okolo 7 dní.

Ako vyhľadať európsky sklad? Máme tu návod:

NA POČÍTAČI

Na hlavnej lište Aliexpress sa vám po rozkliknutí filtra rozroluje možnosť vybrať si krajinu, do ktorej budete tovar doručovať.

My Slováci si musíme tiež vybrať krajinu doručenia Czech Republic. Pokiaľ to neurobia, nezobrazí sa im zakrúžkované okno (filter) Ship from. Pozri obrázok nižšie. Balíček bude doručený samozrejme na slovenskú adresu uvedenú počas objednávania a platenia tovaru.

Po rozkliknutí Ship from sa Vám zobrazí krajina, z ktorej Vám môže byť tovar doručený.

Skúsili sme si vybrať Českú republiku a zobrazilo sa nám veľa produktov.

Napríklad tieto šaty stoja 352 Kč s doručením zadarmo z Českej republiky.

Ďalší príklad je tričko za 276 Kč s poštovným 92 Kč z Českej republiky s garanciou doručenia 7 dní. Asi si hovoríte, ako je to možné? Odpoveď nájdete v článku Zásielky do 10 dní, žiadne clo ani DPH. Česká pošta začala spolupracovať s Aliexpress.

Môže sa Vám tiež stať, že aj keď ste vybrali doručenie do Českej republiky, tak Vám to síce nejaký produkt vyhľadá, ale nakoniec Vám ho z Poľska nedoručí (Can not deliver) a budete musieť zvoliť už pri objednávke doručenia priamo Číny.

NA MOBILE

V prípade, že si potrebujete vyhľadať doručenie z európskeho skladu na mobilnú aplikáciu, tak postupujte podľa návodu. Otvorte si aplikáciu a vpravo dole kliknite na panáčika s nápisom Account. Dostanete sa na Váš profil. Po kliknutí na ozubené koliesko sa Vám zobrazí Nastavenie aplikácie (Settings).

V nastavení aplikácie si prekontrolujte, že máte nastavené Ship to Slovenská republika. Toto si musia prekontrolovať špeciálne susedia zo Slovenska kvôli prípadu spomínanému vyššie.

Do vyhľadávacieho okna napíšte, čo hľadáte napr. dress a zobrazí sa Vám Filter. Po rozkliknutí filtra si už môžete vyberať krajiny, z ktorých si prajete tovar doručiť. Stačí potvrdiť tlačidlom DONE.

Na čo si dať pozor

Cena tovaru a dopravy sa môže zmeniť podľa toho akú krajinu si vyberiete.

Tovar s doručením do 7 dní

Pokiaľ sa na nejaký tovar ponáhľate, prikladáme odkaz na tovar, ktorý by Vám mal byť doručený do 7 dní. Výber tovaru nie je taký veľký, ale napríklad Vás práve niečo zaujme. Stačí kliknúť na odkaz a dostanete na stránku Aliexpress s výberom produktov.

Rýchle doručenie z Európy

Situácia s európskymi skladmi zatiaľ ešte nie je úplne ideálna. Ale už aj dnes dostávame zásielky z Holandska, aj keď sme pri objednávke zaškrtli Čínu. Sledujte naše stránky a dozviete všetko potrebné na nakupovanie na Aliexpress.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *