O osobnej skúsenosti: Čo môžem kúpiť na Darknete a ako vyzdvihnúť tovar. Ako pristupovať k hlbokej sieti a Darknetu

Loading

Google indexuje iba malú časť internetu. Podľa niektorých odhadov obsahuje sieť 500-krát viac obsahu než že Google sa vráti vo výsledkoch vyhľadávania. Odkazy, ktoré Google a ďalšie vyhľadávače vrátia pri zadávaní požiadavky, sa nazývajú “webová stránku povrchu”, zatiaľ čo všetok iný obsah, ktorý nepodlieha vyhľadávaniu, sa nazýva “hlboká sieť” alebo “neviditeľná sieť”.

Väčšina týchto informácií je skrytá jednoducho preto, že prevažná väčšina užívateľov to nepovažuje za relevantné. Väčšina z nich je odstránená z databáz, pretože Google sa o to nezaujíma, alebo je zakázané skenovať. Obsah aplikácií pre iPhone, súbory vo vašom Dropboxe, časopisy, súdne záznamy a dáta privátnych sociálnych sietí profilov sú príklady, že Google nie sú indexované, ale stále existujú na internete.

Deepweb vs Darknet

Darknet (Darknet.) – súkromná, sú inštalované iba medzi dôveryhodnými rovesníkmi, niekedy namitelnými ako “priatelia”, pomocou neštandardných protokolov a portov. Darknet sa líši od iných distribuovaných sietí peer-to-peer, pretože zdieľanie súborov sa vyskytuje anonymne (pretože adresy IP nie sú verejne dostupné), a preto môžu užívatelia komunikovať bez zvláštnych obáv a štátneho intervencie.

“Hlboký web” – Deepnet, je často zamieňaný s darknetom, tiež nazývaný tmavú sieť, čierny web a čierna sieť. Jednoducho povedané, hlboká sieť sú všetky informácie uložené na internete, ktoré nie sú indexované vyhľadávačmi. Nepotrebujete špeciálne nástroje pre prístup k hlbokej sieti; Stačí vedieť, kde sa pozrieť. Špecializované vyhľadávače, katalógy a súbory wiki môžu používateľom pomôcť nájsť dáta, ktorú potrebujú.

Mnoho z najlepších spoločných vyhľadávačov hlbokého hľadania na internete boli uzatvorené alebo boli zakúpené, napríklad AlterhereWeb a kompletne. Niektoré nástroje stále fungujú:

  • DeeperWeb je hlboký vyhľadávač Google,
  • WWW Virtuálna knižnica je originálny index na internete, viac adresárov ako vyhľadávačov,
  • Surfwax – Indexy RSS kanály.

Špecializované vyhľadávače sú zvyčajne lepšie pre vyhľadávavanie informácií v hlbokej sieti ako bežné. Ak napríklad hľadáte súd, použite vyhľadávanie štátnych alebo národných správ. Ak potrebujete akademické protokoly, skúste Google Scholar alebo J-Store. Čím viac konkrétnejšie vyhľadávanie je, tým lepšie, inak si stačí získať rovnaké výsledky vyhľadávania ako v spoločnosti Google. Ak potrebujete napríklad špecifický typ súboru, napríklad excel Súbor Alebo PDF, Zistite, ako zadať vyhľadávanie tohto typu súboru (napríklad zadajte “Typ súboru: PDF” k požiadavke DeeerWeb).

Tmavá sieť je malá časť hlbokého webu, ktorý je špeciálne skrytý. Pre prístup k webovým stránkam a dátam v temnej sieti zvyčajne potrebujete špeciálny nástroj. Najbežnejšie typy lokalít v temnej sieti sú trhy, kde je zakúpený a predaný nelegálny tovar, ako sú drogy, strelné zbrane a ukradnuté čísla kreditných kariet. Najtmavšie uhly sa používajú na prenájom vrahov, obchodovania s ľuďmi, rovnako ako výmena detskej pornografie. Dark Network však obsahuje obsah a dáta, ku ktorému môžete pristupovať anonymne. Napríklad môže to byť blog, fórum, chat alebo súkromný herný server.

Krása temnoty je anonymita. Užívatelia sú bez zvedavých vlád a korporácií.

Dark Web a Tor sú často používané novinármi a informátormi pre výmenu dôverných informácií vrátane Edwarda Snowdena samého. Napríklad výpis dát Ashley Madison bol odoslaný na stránku dostupnú iba užívateľom Tor.

Tor

Tmavá sieť nie je jedným centralizovaným miestom. Rovnako ako povrchová sieť je rozptýlená medzi servermi po celom svete. Najčastejším spôsobom, ako pristupovať k temnej sieti, je torom, skrátene pre “cibuľový” router. Darknet webové stránky URL sú často pridané pomocou “.Onion” namiesto “.com” alebo “.org”, čo znamená, že sú k dispozícii len pre užívateľov Tor.

Reklamy

Tor je sieť dobrovoľných relé, ktorým je prenášané internetové pripojenie. Spojenie je šifrované a všetky prevádzkové odrazy medzi relé umiestneným po celom svete.

Tak ako sa dostať do siete Tor? Najjednoduchší spôsob je stiahnutie a inštalácia prehliadača Tor. Bol vytvorený na základe prehliadača Firefoxu, takže si môžete prezerať webové stránky aj na akýkoľvek iný webový prehliadač, s výnimkou, že všetká prevádzka je automaticky smerovaná prostredníctvom siete TOR. Nezabudnite si stiahnuť prehliadač Tor z oficiálnej stránky tak, aby nebolo riziko nakladanie Škodlivé programy, spyware alebo iný vírus na vašom zariadení. United prehliadač Tor – dostupné len v systéme Windows, Mac a Linux, toľko odborníkov, aby nepoužívali mobilné prehliadače tretích strán, ktoré používajú sieť TOR.

Tmavá sieť cestovania po webe

Teraz môžete bezpečne zobraziť tmavú sieť, ale ak máte v pláne urobiť niečo viac, musíte podniknúť niekoľko bezpečnostných opatrení. Ak plánujete nákup na trhu s tmavou sieťou, napríklad kúpiť Zakázané lieky, ktoré môžu zachrániť umierajúcu matku, musíte vytvoriť falošnú osobnosť. To znamená vytvoriť šifrovany e-mail s novou e-mailovou adresou, používanie pseudonymu, vytváranie anonymnej peňaženky Bitcoin, odpojenie JavaScriptu v prehliadači Tor, dodávateľa výskumu a oveľa viac.

Je zrejmé, že hľadanie týchto webových stránok je prvou úlohou, pretože nebudú zobrazené vo výsledkoch google vyhľadávania. Niekoľko vyhľadávačov, ktoré index Sites.Onion zahŕňa cibuľu, cibule.to a notevevil.

Reddit je tiež cenným zdrojom pre nájdenie temnej siete alebo hlbokých webových stránok, ktoré hľadáte.

Nemôžeme nezdôrazniť, že bezpečnosť a anonymita majú zásadný význam pre tých, ktorí sú na webových stránkach Darknet. Váš internetový poskytovateľ a vláda nemusia byť schopný zobraziť vašu činnosť v sieti Tor, ale vedia, že ste v sieti Tor, a to stačí, aby vám venovali pozornosť. V skutočnosti, nedávne rozhodnutie Najvyššieho súdu USA znamenalo, že jednoduché použitie Tor bol dostatočne vážnou príčinou, aby FBI stiahla akýkoľvek počítač.

VPN cez Tor a Tor cez VPN

VPN umožňuje užívateľovi zašifrovať celú internetovú prevádzku a nasmerujte ho cez server. VPN v kombinácii s Tor dodatočne zvyšuje bezpečnosť a anonymitu používateľa. Tor – poskytuje anonymitu a VPN je dôvernosť. Kombinácia z nich znižuje riziko, ale existuje dôležitý rozdiel v tom, ako tieto 2 nástroje interagujú. Najprv diskutujte o Tor cez VPN.

Ak sa pripojíte k prehliadaču VPN a Spustíte Tor, používate Tor cez VPN, To je najčastejšia metóda. Všetka internetová prevádzka zariadení najprv vstúpi do serveru VPN a potom vyskočí cez sieť Tor, než sa dostane do koncovej položky. Váš internetový poskytovateľ vidí iba šifrovanu prevádzku VPN a nebude vedieť, či používate Tor. Týmto spôsobom môžete pristupovať k webovým stránkam .Onion.

Tor cez VPN vyžaduje dôverovať poskytovateľa VPN, ktorý môže vidieť, že používate Tor a uložíte protokoly metadát, aj keď v skutočnosti nemôže zobraziť obsah vašej šifrovanej prevádzky prostredníctvom tor. Dopravné protokoly obsahujú obsah vašej online prevádzky, napríklad vyhľadávacie dotazy A webové stránky, ktoré navštívite, zatiaľ čo protokoly relácií obsahujú metadáta, napríklad vaše, pri vstupe do VPN a koľko dát bolo prenášané. Dopravné časopisy sú dôležitejšie ako časopisy relácie, ale tiež jeden, a druhý je zlý pre anonymitu.

Tor cez VPN tiež chráni užívateľa pred výstupnými uzlami škodlivými TOR. Vzhľadom na to, že uzly Tor sa skladajú z dobrovoľníkov, nie všetky hrajú podľa pravidiel. Záverečné relé pred tým, než vašu prevádzku ide na cieľové miesto, nazvaný výstup uzla. Výstupný uzol dešifruje vašu prevádzku a tak môže ukradnúť vaše osobné údaje alebo zaviesť Škodlivý kód. Okrem toho, že uzly Tor sú často blokované webovými stránkami, ktoré im nedôverujú, a Tor cez VPN môže tiež nič nerobiť.

Reklamy

Potom je menej populárny VPN Via Tor.kde odporúča oficiálne webové stránky projektu. V tomto prípade sa poradie dvoch nástrojov mení v miestach: Internetová prevádzka najprv prechádza prostredníctvom siete TOR a potom cez VPN. To znamená, že poskytovateľ VPN nevidí vašu skutočnú IP adresu a VPN vás chráni pred týmito zlými výstupnými uzlami.

Veľká nevýhoda je, že váš internetový poskytovateľ bude vedieť, či použijete Tor. Niektorí zvažujú VPN cez Tor bezpečnejšie, pretože podporuje anonymitu v celom procese.

Hlavnou nevýhodou je rýchlosť vďaka prítomnosti všetkých uzlom, ktorými prechádzajú vaše dopravné prostriedky. Samotný Tor významne obmedzuje šírku pásma. Pridajte k nej VPN, aj keď dokonca rýchlo, urobí to ešte pomalší, takže vráťte späť na zadnú stranu stoličky a počkajte …

I2P…

I2P – alternatívne anonymné siete. Ale na rozdiel od Tor, nemôže byť použitý na prístup k verejnému internetu. I2P možno použiť len na prístup ku skrytým službám špecifickým pre sieť I2P. Tiež I2P nemožno použiť na prístup k Sites.Ordion, pretože je to úplne samostatná sieť od Tor. Namiesto toho, I2P používa vlastnú značku skrytých stránok s názvom “Eeppses”.

Prečo stojí za to použiť I2P miesto tor? Z Nevýhody: Sieť I2P je menej populárny a nemôže byť použitá pre prístup k bežným webovým stránkam a nie je tak ľahko použiteľný. Obe siete používajú štruktúru peer smerovanie v kombinácii s viacúrovňovým šifrovaním pre zobrazenie dôverného a anonymného.

I2P však má niekoľko výhod. Je oveľa rýchlejšie a spoľahlivejšie než tor pre rad technických dôvodov. Štruktúra smerovania peer-to-peer siete je pokročilejšia a nespolieha sa na dôveryhodný adresár získať informácie o trase. I2P používa jednosmerné tunely, takže Interceptor môže zachytiť len odchádzajúce alebo prichádzajúce prevádzku a nie oboje.

Konfigurácia I2P potrebujete viac času od užívateľa než pre nastavenie Tor .. I2P musí byť stiahnutý a inštalovaný, po ktorom sa konfigurácia vykonáva cez konzolu smerovača. Potom je potrebné konfigurovať jednotlivé aplikácie pre prácu s I2P, napríklad musíte konfigurovať parametre proxy vo webovom prehliadači.

Freenet.

Rovnako ako I2P, Freenet je autonómna sieť v sieti, ktorú nemožno použiť na prístup k miestam vo verejnej sieti. Možno ho použiť len na prístup k obsahu nahratému v Freenete, čo je peer-to-peer distribuované úložisko dát. Na rozdiel od I2P a Tor, nepotrebujete server pre obsahu. Akonáhle si niečo stiahnete, zostane tam neurčito, aj keď prestanete používať Freenet.

Freenet umožňuje užívateľom pripojiť v jednom z 2 režimov:

  • Režim Darknet. Umožňuje určiť, kto vašich priateľov je v sieti, a len sa s nimi pripojiť a zdieľať obsah. To umožňuje skupinám ľudí vytvoriť uzavreté anonymné siete, skladajúci sa výhradne ľudí, ktoré vedia a ktoré dôverujú.
  • Režim OpenNet.ktorý automaticky priradí siet peer-to-peer. Na rozdiel od režimu DARFETNET, OpenNet používa okrem decentralizovanej sieti peer-to-peer niekoľko centralizovaných serverov.

Konfigurácia je celkom jednoduchá. Stačí stiahnuť, nainštalovať a spustiť. Keď otvoríte prehliadač, Freenet bude pripravený a pracuje prostredníctvom webového rozhrania. Upozorňujeme, že pre anonymné použitie siete Freenet musí použiť samostatný prehliadač.

V súvislosti s rôznymi druhmi obmedzení na internete nedávno záujem VPN. A ďalšie nástroje pre obchádzanie regionálnych blokády a spoločne s ním zvýšil záujem o tzv. Tieňový internet. To je tiež volané Darknet. Buď hlboký alebo skrytý internet, aj keď posledné definícia nemá žiadny priamy vzťah ku tieňovej strane. Okrem toho Darknet. a hlboký internet Často zmätený.

Hlboký internet OR. Hlboká sieť. – to sú primárne webové stránky, ktoré nie sú indexované pomocou vyhľadávacích robotov, tj. Databáz, panely správy stránok, platené siete obsahu, osobné skryté stránky Na sociálnych sieťach a ďalších, v jednom slove, všetky dáta, prístup, ku ktorému sa vykonáva heslom. Mimochodom, obsah pevné disky Váš počítač do určitej miery je súčasťou Hlboká sieť. Ak je pripojený ku globálnej sieti.

Darknet. Ide o špeciálny segment hlbokého internetu, v ktorom sú zlúčeniny stanovené medzi dôveryhodnými hostiteľmi pomocou neštandardných protokolov a prístavov. V skutočnosti, tieňový internet je peer-to-peer siete ako torrenty, Ale na rozdiel od toho Darknet. Aktívne sa používa VPN. a šifrovanie za účelom zaistenia anonymity užívateľa. Spojenie v tieňovom internete je založené systémom proxy. – server Tor, Tiež známy pod názvom nízke smerovanie.

Ale Tor – Nie jediný a tiež najviac anonymný systém, ktorý poskytuje prístup k tieňovému segmentu internetu. Existuje názor, že Tor S ohľadom na jeho prevalenciu a prístupnosť nie je Darknet. V plnom zmysle slova. Teraz nebudeme v tejto chvíli prebývať, všimneme si len, že ste sa chceli ponoriť hlbšie, je potrebné premýšľať o prechode Zeronet. , Freenetu. , Gnunet. A iné podobné softvéry. Odporúčam používať pre nováčikov Tor, Keď zvládli tento nástroj, potom môžete ísť na niečo pokročilejšieho.

Ako sa dostať na Darknet

Ale úplne teórie, poďme lepšie cvičiť. Ak sa chcete dostať do tieňa sektoru globálnej siete nie je to ťažké, je oveľa ťažšie navigovať. Začnite so skutočnosťou, že “Temné” Miesta aspoň tie otvorené s prehliadačom Tor. Ani iné dobré vyhľadávače s ním nefungujú (Je to tajomstvo), hľadať Darknet. musia používať špeciálne vyhľadávače, veľmi nedokonalé, ak v porovnaní s to isté Google.

Existujú tiež katalógy cibule – Rovnako ako tie, ktoré sa používajú pri svitaní internete, ale polovica odkazov v nich nefunguje, pretože cibuľa -Sype sú často uzavreté a častejšie menia adresy. Mimochodom, Duckduckgo.v prehliadači Tor Ako vyhľadávač v predvolenom nastavení sa tiež nezachytí cibule -Sight, vyhľadávače Darknetov vás v každom prípade potrebujú. Tu je malý zoznam.

Nie poslednej vyhľadávač sietí Tor najprv známy ako Torsearch. Vyhľadávač sa aktívne rozvíja, ale množstvo emisementu stále ponechá veľa požadovaného.

Ako hľadať stránky na Darkwebe

Ďalšie populárne služba – Fess. To indexuje lepší segmentu, pretože je postavený na motore TOR. Môžete tiež použiť vyhľadávače, ktoré nie sú zlé, pochodeň, Ahmia:

A existujú referenčné katalógy, ako je skrytá wiki a oneirun. Z ruského známeho zdroja “Godnotab”.

Samozrejme, vyhľadávače v práci Darcnet je slabý. Hodnotenie nastavených programátorov, v mnohých prípadoch sa používa ručné filtrovanie a rýchlosť je veľmi pomalá. O hľadanie vyhľadávanie a s prihliadnutím k osobným preferenciám nechodí.

Výsledky vyhľadávania závisia iba na vás. Dopyt v ruštine – žiadny problém, prirodzene.

Prečo je DarkNet nebezpečný?

Existuje mnoho miest v Darknet, ktoré využívajú “nulovú zraniteľnosti” – diery, ktoré vývojári ešte nie sú známe. Tieto chyby zabezpečenia umožňujú napríklad sledovať fotoaparát s notebookom mikrofónu.

Otvorenie tor, vykonáte počítačovou časťou “nízke” siete. A na úkor, môžete sa stať spolupáchateľom hlavných zločinov, ktorí robia s hackermi – rovnaké heslá brutois alebo útoky DDOS.

Alebo váš počítač začne spomaľovať, pretože sa na ňom niekto stane veľkým. A nedávno sa objavili nástroje, ktoré pokračujú v prevádzke sily počítača, aj keď ste zavreli prehliadač (neviditeľné okno zostane).

Stránka v DarkNet môžu často zmiznúť z prístupovej zóny alebo zmiznúť navždy.

Stiahnite si súbory v DarkNet nebezpečné, vrátane podkladov pre Word a Excel. Pravdepodobnosť stať sa vírusom z nich je oveľa vyššia ako v otvorenej časti internetu.

Darknet, Darknet, DarkWeb a stále s tucet synonymom – všetky tieto meno je rovnaké, totiž kombinácia webových stránok skrytých pred očami obyčajných užívateľov internetu. Nenájdete je prostredníctvom svojho obľúbeného vyhľadávača, je skrytá pred podivnými očné časti siete. Tu existujú ich zákony a pravidlá, ktoré nemajú nič spoločné so všeobecne prijímanými, a niekedy je všeobecne porušovať. Skutočnosť, že taká prekliata je a to, čo potrebujete poznať niekoho, kto sa tam chce dostať.

(Zdroj: ides.cz)

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *