V sútaži zrekonštruovali skartované dokumenty, pomocou softvéru

Loading

 

 

 

 Vítazný tím poskladal potrebné casti dokumentov po 600 clovekohodinách práce zahrnajúcej najmä vývoj softvéru urceného na túto úlohu.

Softvér podla jedného z clenov tímu, Otavia Gooda, priamo sám automaticky dokumenty neskladal, na miesto chýbajúcich kúskov navrhoval kandidátov na základe softvérom vypocítaného skóre a fragmenty finálne vyberal clovek. Podla Gooda hral softvér ale klúcovú úlohu, navrhoval správne fragmenty a úloha cloveka v skladaní bola velmi jednoduchá.

 Sútaž mala ale oproti reálnemu scenáru rekonštrukcie tlacených viacstranových dokumentov zrejme výrazne lahšie podmienky. V štyroch úlohách sútaže DARPA boli dokumenty totiž len jednostranové, v piatej bol dokument trojstranový. Všetky dokumenty boli písané respektíve kreslené rukou, navyše tri boli na papieri s riadkami a jeden na štvorcekovom papieri.

{googleads right}

Podla vyjadrenia Gooda pre ABC je vo väcšina prípadov bezpecnost skartovania dostatocná, zrekonštruovanie dokumentov je “neuveritelne tažké” a ludia by sa nemali bát, že ich dokumenty sa zrekonštruujú.

Kompletné informácie o sútaži vrátanie napríklad zadaní a riešenia vítazného tímu je možné nájst na www.shredderchallenge.com.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *