Aplikácia pre neodpočúvateľné telefonovanie od autora PGP, Android aj Phone

Loading


Protokol využíval už aj softvér Zfone pre operačné systémy pre PC predstavený Zimmermannom v roku 2007, ktorý zabezpečuje ľubovoľnú VoIP komunikáciu protokolom SIP. Softvér sa okrem iného pre relatívnu komplikovanosť jeho využívania výraznejšie nepresadil.

Aplikácia Silent Phone od Silent Circle umožňuje uskutočňovať cez Internet ako hlasové hovory tak videohovory, medzi dvomi užívateľmi aplikácie Silent Phone prípadne jej verzie pre Windows, Silent Eyes. K dispozícii je tiež aplikácie Silent Text pre šifrované odosielanie krátkych textových správ a pripravuje sa Silent Mail, aplikácia spolu s vlastným emailovým účtom s webmailom, zabezpečujúca komunikáciu pomocou PGP.


Aplikácie sa nepredávajú za jednorazovú cenu, Silent Circle si účtuje mesačný poplatok za využívanie aplikácií a súvisiacich služieb a služby sú tak určené najmä pre užívateľov, ktorí potrebujú chrániť svoju dôležitú komunikáciu. Základný balíček umožňujúci využívať Silent Phone, Text, Eyes a Mail stojí až 20 dolárov mesačne.


Pri komunikácii dvoch užívateľov aplikácie Silent Phone alebo Eyes sa šifrovacie kľúče pre danú komunikáciu dohodnú priamo medzi zariadeniami komunikujúcich užívateľov a spoločnosť Silent Circle k nim nemá prístup. Spoločnosť ale zároveň pripravuje aj možnosť telefonovať zo Silent Phone aplikácie na ľubovoľné telefónne čísla.


V takomto prípade pôjde komunikácia cez bránu spoločnosti Silent Circle, pričom po bránu bude komunikácia medzi užívateľom Silent Phone a spoločnosťou šifrovaná. Spoločnosť je orientovaná zatiaľ na zákazníkov z USA a balíček s neobmedzenými volaniami na bežné telefónne čísla do USA a Kanady bude stáť 39 dolárov mesačne.


Spoločnosť Silent Circle pripravuje aj verzie svojich aplikácií pre Android, kedy budú k dispozícii spoločnosť zatiaľ neoznámila. Či budú aplikácie pre iOS dostupné aj v slovenskom iTunes App Store nie je jasné, aplikácie boli totiž z App Store v deň uvedenia následne dočasne stiahnuté, keď sa v App Store podľa spoločnosti objavila nesprávna verzia aplikácií.  

Skype sa asi rok v SR odpocuva. Netreba na to ani microsoft ? 

{googleads right}
V SR je kupeny tento system od izraelskej firmy verint: http://tinyurl.com/c7vydu9

Existuje vsak riesenie, vola sa ZRTP. Funguje to tak, ze pri prepojeni hovoru cez VOIP (SIP) sa ukaze sprava so 4 znakmi, ktore si hovoriaci navzajom overia, ci su rovnake. Pokial nie su, hovor je odpocuvany. Tam sa pouziva silna sifra. Ziadny program ako skype nie je neodpocuvatelny, lebo stale na danu firmu zatlacia. Kdezto ZRTP je open source protokol a teda policia nema ani za kym ist, lebo ziadna firma neexistuje…

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *