Technika proti odpočúvaniu

Loading

Systémy kontaktného snímania vibrácií– tzv. stetoskopické mikrofóny slúžia k odpočúvaniu zvonka miestnosti cez múry, dvere, okná, radiátory.

 

Linkové mikrofóny a mikrofónne sondy – využívajú k prenosu informácie po metalickom vedení.

Špeciálna nahrávací technika (profi záznamové systémy, upravené diktafóny s externými miniatúrnymi mikrofónmi, hlasovou aktiváciou VOX, dlhou dobou záznamu prípadne ďalšími funkciami).

AKO ELIMINOVAŤ ODPOČÚVANIE: Odpočúvanie a ochrana. Behom posledných rokov sa vo svete predalo veľa odpočúvacích zariadení – dovoľujem si odhadnúť za niekoľko miliárd dolárov. Je záujem predovšetkým o informácie. Foriem odpočúvania je veľa, sú závislé na používanej technike a odborné úrovni toho, kto odpočúvanie vykonáva. Najviac používané je odpočúvanie rádiovou cestou .

Čo to vlastne znamená ?

Pomocou malého vysielača ukrytého v miestnosti sa prenáša hovor z tohoto priestoru do okolia, kde je prijímaný. Tieto vysielače môžu byť skryté v tzv. kamuflu, treba obraz, kalkulačka, obal na okuliare, alebo v múre, v rôznych rozvodoch, či jen nalepené za skrini, pod stolom atď.

Z hľadiska získavania informácií sú tieto zariadenia najviac používané a bohužiaľ vzhľadom k svojej veľkosti, nezávislosti na vlastnom zdroji a neľahkej odhaliteľnosti sú najviac nebezpečné. A tak ich odhalenie bez odborníka , či bez zariadenia k tomu potrebnom je prakticky nemožné. V mnohých prípadoch sa tieto zariadenia neinstalujú do miestnosti , ale sú vnášané a rovnakou osobou vynášané späť.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *