Špeciálne bezpečnostné prostriedky

Loading

Pod pojmom špeciálne bezpečnostné prostriedky v súkromných bezpečnostných službách rozumieme predovšetkým komerčne využiteľné technické zariadenia slúžiace k zaisťovaniu zo záujmového priestoru alebo techniku, ktorá slúži z hľadiska zákona k získavaniu informácií v boji proti kriminalite, alebo tiež techniku, ktorá bola k tomuto účelu inštalovaná nezákonne. Odpočúvacím prostriedkom rozumieme rôzne technológie k tichému získavaniu informácií zo záujmového priestoru, ktoré môžu mať rôznu podobu, a to hovorené slovo, obraz, dáta.

V štátnej správe sa odpočúvacie prostriedky používajú predovšetkým preto, že sú schopné zaistiť dôkazy o trestnej činnosti. Využívajú to, že páchatelia sa cítia bezpečne a komunikujú spolu úplne otvorene. Ďalej sa používajú za účelom špionáže, kedy môžu zaistiť dôverné informácie z rôznych oblastí, napríklad v domácej a zahraničnej ekonomike, ale tiež v oblasti terorizmu.


V komerčnom sektore sa odpočúvacie prostriedky používajú predovšetkým k zaisťovaniu dôkazov o vnútropodnikovej kriminalite, kedy je použitie bežných bezpečnostných technológií neúčinné. Ďalej sa používajú v konkurenčnom boji za účelom zaisťovania konkurenčnej výhody. Potom tiež ako preventívny prostriedok pre zistenie správania obchodných zástupcov a manažérov a pod.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *