spinac

Najnovšie ovládače Windows zaistí automatizačný nástroj

Loading

Ak počítač funguje tak, ako má, nie je dôvod niečo meniť. Jedno staré príslovie však hovorí o tom, že každý reťaz je tak silný, ako silný je jeho najslabší článok. Aktualizácie sú tu však od toho, aby sa inštalovali.
Prinášajú opravu objavených chýb, niekedy aj nové funkcie a zvýšenie výkonu.
Inštalácia ovládačov hardvérových komponentov počítača môže byť ľahkou záležitosťou. Stačí začať používať špeciálny program, ktorý bude v PC obsiahnuté verzie porovnávať s tými najnovšími vo svojej databáze. Následne automaticky ponúkne ich stiahnutie, ale aj inštaláciu.

Driver Booster 7.5 – freeware

Jeden z najlepších programov pre identifikáciu hardvéru použitého v PC a odporúčaní pre nich dostupných ovládačov už poskočil do svojej siedmej verzie. Okrem toho analyzuje všetky v systéme prítomné ovládače a porovná ich s najnovšími verziami vo svojej databáze (má cez tri milióny indexovaných zariadení). Ak nájde novšiu verziu, automaticky ju ponúkne na stiahnutie a následnej inštalácii. Pri každom z nich dokáže zobraziť podrobnosti, medzi ktorými nechýba napríklad verzia ovládača.

Free Driver Scout 2.1 – freeware 

Automaticky vyhľadáva všetky dostupné aktualizácie pre ovládače prítomné v operačnom systéme Windows. Pracuje samostatne, a tak je možné ich inštalovať automaticky, teda bez zásahu užívateľa. Má black list, takže je možné aktualizáciu vybraných súčastí vynechať, ak si to z nejakého dôvodu neželáte. Medzi ďalšie funkcie patrí zálohovanie existujúcich ovládačov s možnosťou ich obnovy. Niektoré antivírusy ho chybne označí za nebezpečný.

DriverPack Solution 17.1 – freeware 

Vyznačuje sa jednoduchším používateľským rozhraním. Vo svojej podstate obsahuje len niekoľko tlačidiel a žiadne mätúce či hlbší vnorená menu či možnosti na nastavenie. Vhodný je tak pre tých, ktorí chcú jednoducho prechádzať automaticky na nové verzie ovládačov. Tomu pomáha aj mód pre automatickú aktualizáciu inštalácie, takže nie je nutné sa preklikávať cez inštalácie a potvrdzovacie voľby. K dispozícii je aj ručné mód.

DriverMax 9 – freeware

Umožňuje zálohovať a reinštalovať všetky ovládače nachádzajúce sa vo Windows 7 a novších verziách. Navyše po registrácii (je zadarmo) máte možnosť zisťovať aktuálne verzie svojich ovládačov, pokúsiť sa identifikovať neznámy hardvér v PC, ukáž detaily hardware atď. Bezplatne dostupná verzia ponúka k aktualizácii iba dva ovládače denne a celkom desať mesačne.

DriveUpdate 2.3 – freeware

Postará sa o aktuálnosť ovládačov v operačnom systéme Windows. Kliknutím na Start Scan sa spustí kontrola. Následne sa zobrazí zoznam s odporúčaním, čo by sa malo aktualizovať (záznamy sú delené do kategórií podľa významu). Vypísané možno buď ignorovať, alebo nainštalovať aktuálnu verziu. Pri inštalácii priamo z programu možno zálohovať staršie verzie (odporúčame vykonávať) a až potom dôjde k inštalácii novej verzie.

Software Update Monitor 5.1 – freeware 

Software Update Monitor, skrátene sumo, dokáže detekovať inštalovaný softvér vo Windows a upozorniť na dostupné aktualizácie a opravy. V okne programu je možné si aj vybrať, ktoré programy na aktualizácie nemajú byť sledované, či naopak či sa majú strážiť aj ich dostupné betaverzie.

Smart Driver Updater 5 – freeware

Môže prezradiť, aké ovládače vo Windows chýba a či tie existujúce nie sú zastarané a ponúknuť ich stiahnutia (rozpozná cez 1,2 milióna ovládačov). Ak sa rozhodnete niektoré z nich aktualizovať, vyberiete ktoré a stiahnete je prostredníctvom rozhrania programu. Následne vykonáte klasickú inštaláciu. Ešte pred tým však môžete nechať vytvoriť zálohu systémových súborov (bod obnovy).

Driver Magician Lite 5.3 – 15denní trial

Po spustení sa zobrazí výpis inštalovaných ovládačov v operačnom systéme. Po kliknutí na vybraný záznam sa v spodnom okne znázorní informácie o ovládači. Tu je okrem iného možnosť zistiť, pre aké verzie Windows sú ovládače určené alebo či majú digitálny podpis od Microsoftu (sú certifikované).

DriverAgent 2.2 – shareware

Prezradí, ktoré ovládače vo Windows chýba, či tie existujúce nie sú zastarané, a dokonca môže ponúknuť aj ich stiahnutie (shareware verzia len u niektorých ovládačov a platená verzia potom u všetkých). Po spustení zobrazí výsledky v internetovom prehliadači. Databáza obsahuje informácie o 17 miliónoch kusoch hardvéru. Niektoré antivírusy ho chybne označí za nebezpečný.

Reklamy

DriverHub 1.1 – freeware

Skontroluje počítač, skontroluje, či niektorý z ovládačov zariadení nie je zastaraný, a ponúkne stiahnutie a inštaláciu najnovších verzií. Správa o skenovanie poskytuje podrobný prehľad zastaraných ovládačov, ktoré boli nájdené spolu s ich aktuálnou verziou, vývojárom a číslom verzie najnovšieho dostupného ovládača. Potom môžete zvoliť aktualizáciu všetkých ovládačov naraz alebo iba tých, ktoré si vyberiete. DriverHub automaticky vytvorí zálohu aktuálne nainštalovaného ovládača, takže v prípade problémov s najnovšou verziou môžete vždy obnoviť starý ovládač. Pri inštalácii ponúka ďalšie nepotrebný softvér.

Zdroj: idnes.cz

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *