Oprava zablokovaného webu: Web je dočasne nedostupný kvôli plánovanej údržbe. Skúste to prosím za chvíľu znova.

Loading

Ak používate zdieľaný hosting tak sa vám môže stať, že čas aktualizácie prekročí povolený limit na hostingu a stránka sa stane kompletne nedostupnou. Jediné, čo na nej uvidíte, je informácia: “Web je dočasne nedostupný kvôli plánovanej údržbe. Skúste to prosím o chvíľu znova. “. V tomto článku si ukážeme ako túto chybu opraviť.

Technicky povedané nejde o chybu. Jedná sa o informačnú správu, ktorá sa zobrazuje pri aktualizačnom procese WordPress. Teda počas sťahovania súborov na server, ich rozbaľovaní a inštalácií. Ak inštalácia prebehne správne, správa automaticky zmizne po dokončení aktualizácie. Zvyčajne by sa táto hláška nemala zobrazovať dlhšie ako niekoľko sekúnd.

Oprava zlej aktualizácie

Ak vám zamrzne aktualizačný proces a vy sa nemôžete do WordPress z prehliadača dostať, tak je potrebné prihlásiť sa na hosting pomocou FTP.

Na hostingu potom v základnej zložke WordPress nájsť a zmazať súbor .maintenance. Od tejto chvíle by mal byť web opäť plne funkčný. Ak tomu tak nie je potom došlo k prerušeniu aktualizácie v tú najnevhodnejšiu chviľu – pri kopírovaní súborov. Jediné, čo vám teraz zostáva, je dokončiť aktualizáciu WordPress ručne.

Ak súbor .maintenance na hostingu nevidíte uistite sa, že máte v FTP povolené zobrazenie skrytých súborov.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *