Začíname s WordPress, 7.časť – V administrácii príspevkov

Loading

Dnes si ukážeme chytré úpravy, ktoré nám uľahčia pohyb a predovšetkým listovanie v administrácii. To nielen v príspevkoch, ale aj v stránkach, odkazoch alebo komentároch, ktoré využívajú rovnaké rozhranie. Ako vo väčšine prípadov aj tu môžete použiť pluginy, ktoré váš WordPress patrične vylepšia.

Ako môže vyzerať upravený výpis?

Všimnite si predovšetkým tlačidla “Nastavenie zobrazovaných informácií”, ktoré ako vždy ponúka zaujímavé nastavenia. Jedná sa predovšetkým o možnosť zmeniť počet položiek, ktoré chcete na jednej stránke zobraziť.

Rovnako si môžete skryť stĺpce, ktoré vo výpise nechcete. Ak píšete osobný blog, tak vám napríklad taký autor pre vás bude úplne zbytočný a len zaberá miesto. Určite ste si tiež všimli, že na obrázku mám iné stĺpce pre skrytie / zobrazenie než vy. Môžu byť pridávané automaticky rôznymi pluginy, ale môžete si ich tiež sami vytvárať pomocou pluginu Codepress Admin Columns.

Na výber máte buď preddefinované atribúty ako ID, Náhľadový obrázok, počet slov, stručný výpis, dátum poslednej modifikácie … alebo pridávať užívateľské polia. Tých môžete pridávať viac a definovať aj ich podobu – hodnotou môže byť obyčajný text, obrázok, dátum alebo odkaz na článok. Poradí si s hodnotami oddelenými čiarkou.

Samozrejme je možné pomocou drag and drop zmeniť ich poradie.

Môžete si pokojne všetky položky zapnúť naraz a ich skrytie či zobrazenie kontrolovať na jednom mieste – priamo vo výpise.

Všimnite si, že samotné články môžete filtrovať podľa dátumu a kategórie. To buď selectbox hore alebo kliknutie odkazy rubrík a štítkov v jednotlivých stĺpcoch. Filtrovanie si môžete ešte rozšíriť pluginom Admin author filter.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *