Ako špehovať niekoho pomocou žiarovky ako vzdialený mikrofón

Loading

Video bolo urobené skupinou bezpečnostných výskumníkov na Univerzite Ben-Gurion v Negeve a na Weizmannovom vedeckom ústave v Izraeli. Lamphone, ako ho nazývajú, je určený ako alternatívna metóda odpočúvania súkromných rozhovorov bez toho, aby bolo potrebné ohroziť zariadenie škodlivým softvérom.
Vedci vo svojich testoch dokázali presne monitorovať zvuk vrátane reči a hudby zo vzdialenosti asi 80 stôp; myslia si, že by mohli tento rozsah zosilniť aj lepším hardvérom.

Stačí niekoľko jednoduchých nástrojov:

  1. Teleskop – Toto zariadenie sa používa na zaostrenie zorného poľa na závesnej žiarovke z diaľky.
  2. Elektrooptický snímač – Tento snímač je namontovaný na ďalekohľade a pozostáva z fotodiódy (polovodičového zariadenia), ktorá premieňa svetlo na elektrický prúd. Prúd sa generuje, keď sú fotóny absorbované vo fotodióde. Fotodiódy sa používajú v mnohých zariadeniach spotrebnej elektroniky (napr. Detektory dymu, lekárske prístroje).
  3. Systém obnovy zvuku – Tento systém prijíma optický signál ako vstup a výstup obnoveného akustického signálu. Odposluch môže takýto systém implementovať pomocou vyhradeného hardvéru (napr. Pomocou kondenzátorov, rezistorov atď.). Alternatívne môže útočník použiť ADC na vzorkovanie elektrooptického senzora a na spracovanie údajov pomocou algoritmu obnovy zvuku bežiaceho na prenosnom počítači.

Takže v podstate laser; niečo, na čo to nasmerovať (ako žiarovka); a niečo na prevod zvuku. Funguje tak s LED diódami, ako aj so žiarovkami.

Davey Winder vo Forbes popisuje postup takto:

Kolísanie tlaku vzduchu na povrchu závesnej žiarovky je vytvárané zvukom rozhovoru alebo hudby a vibráciou závesnej žiarovky vibruje. Analógovo-digitálny prevodník umožňuje prevod z elektrickej na digitálnu informáciu. Vedci vyvinuli algoritmus pre metódu útoku, ktorý nazvali Lamphone, ktorý dokáže „obnoviť zvuk z optických meraní získaných z vibrácií žiarovky“. Toto sa deje pasívne a bez potreby byť v tej istej miestnosti. Pokiaľ ide o ľudskú reč, vedci použili na prepis konverzácie Google Cloud Speech a hudba bola správne identifikovaná pomocou Shazam a SoundHound.

Existuje však niekoľko zvláštností; na žiarovku potrebujete jasný výhľad, čo znamená, že nemáte žiadne závesy, žalúzie alebo dokonca tienidlá. A kvalita konverzie laserom cez žiarovku-sklo-vibrácie-zvuk bude závisieť od hrúbky sklenenej žiarovky a od toho, ako blízko sa s ňou konverzácia deje.

Potrebujete detektory GSM ? Ani to nie je problém … www.market.sk

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *