Odpočúvanie telefónov sú dnes technicky jednoduché, zabezpečí to šikovná softvérová aplikácia.

Loading

 Ten ukladá všetky prebiehajúce telefónne hovory a v podobe komprimovaných súborov je cez dátovú sieť odosiela na vopred definovaný server. V prípade výpadku dát sú odoslané pri ďalšej možnej príležitosti. Hoci píšeme o hovoroch, odposluch analogicky funguje aj u textových správ a ďalšie komunikácie telefónu. V závislosti od typu a licenciu môže aplikácia zaznamenať aj GPS súradnice, kde sa telefón pohybuje, uložiť navštívené webové stránky alebo odoslať databázu kontaktov či kalendár používateľa telefónu.

Akonáhle taký škodlivý softvér v telefóne máte, nie je vo vašich silách ho odhaliť, nieto odstrániť.
Reset do továrenského nastavenia nepomôže, jedinou možnosťou je odniesť telefón do autorizovaného servisu a nechať prehrať firmware prístroja. Pozor si však musíte dať na automatické zálohy telefónov do cloudových úložísk, z ktorých by sa mohla záškodnícke aplikácie obnoviť. Nutné je tiež v počítači sformátovať pamäťovú kartu napadnutého telefónu.

Bez odposluchov by všeličo na povrch nevyšlo.

V podstate jedinou účinnou obranou je nedať nikomu možnosť vám do telefónu tento škodlivý softvér nahrať.

Úplnou samozrejmosťou by tak malo byť zabezpečenie úvodnej obrazovky telefónu PINom, alebo inou autentifikačné metódou. Síce to spomaľuje jeho užívania, ale už len vzhľadom na množstvo dôverných informácií, ktoré je možné z telefónu získať, je vhodné jeho obsah chrániť.

Je dobré telefón vybaviť antivírusovým bezpečnostným programom a pravidelne ho aktualizovať. Ten síce spravidla nedokáže “odpočúvacie softvér” spätne odhaliť, ale pomôže proti jeho nechcenému nahranie napríklad z infikované webové stránky alebo e-mailu.

Telefón nedať z ruky

Nebezpečný je aj zlozvyk nechať telefón bez dozoru na stole napríklad v krčme alebo v zasadačke.
K telefónu by nemal mať prístup nikto, komu plne nedôverujete. “Kľúče od bytu tiež dáte do ruky len niekomu, komu naozaj veríte. A s mobilným telefónom tomu nesmie byť inak, 

Napríklad maličká ploštice s konektorom pre pripojenie batérie. Má dosah len niekoľko metrov, takže poslucháč musí byť v susednom poschodí, alebo miestnostiach.

Pustiť sprchu nestačí. Ako sa brániť odpočúvaniu a nájsť skrytú plošticu
Podobne ako v prípade počítača nie je dobré k telefónu pripájať pamäťové karty a USB pamäte, o ktorých pôvode nič neviete. Veľmi riskantné môžu byť inštalácia aplikácií z nedôveryhodných zdrojov, typicky mimo aplikačné obchody tvorca operačného systému.

Reklamy

 

Riešenie pre náročných
Ak máte dôvodnú obavu o zabezpečenie vašich hovorov, kúpte si na dôležité hovory obyčajný “hlúpy” telefón bez dátových prenosov a rozšíreného operačného systému. Dôležité je, aby rovnaké pravidlá zabezpečenia ctila aj osoba na druhej strane komunikácie, inak sú zbytočné.

Druhou možnosťou je zabezpečený telefón s šifrovaným volaním. Súčasťou zabezpečenia aj je presmerovanie všetky dátové komunikácie cez zabezpečené servery, ktorý prevádzku analyzujú a komunikáciu prípadné škodlivé aplikácie “zatrhnú”.

Zdroj: idnes.cz

Potrebujete softvér na odposluch GSM mobilu ? Prezradíme Vám kde nájsť profi softvér pre odposluch GSM teléfonu, dokonca aj k prístupu k dátam v danom telefóne. Softvér je možné zakúpiť za celkom priaznivú cenu do 100,-€. Píšte cez kontaktný formulár www.sigint.sk 
Podporte nás a my Vám prinesieme aj dalšie užitočné infomácie pre Vás.  

Podporte nás cez PayPal a my Vám za odmenu budeme zasielať ďalšie zaujímavé informácie.
Alebo sa potrebujete dozvedieť viac o tejto téme ktorú ste práve naštudovali ?
Ďakujeme 
Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *