Pribúda sťažností na rušenie televízie sieťami LTE. Nápravu Plati operátor

Loading

 

Problémy majú aj diváci so slabším signálom TV, ak využívajú anténny zosilňovač Alebo nevhodnou izbovú anténu, preto problém môžu mať aj káblové televízie. Prejavuje sa občasným kockovaním obrazu, alebo jeho zamrznutím, Alebo sa obraz rozpadá či úplne zmizne.

“Ľudia sa obracajú na často České a Slovesnké Radiokomunikacie.   Ako distribútora televízneho signálu Alebo priamo na servisné spoločnosti a opravy si platia sami.
Správnym postupom je pritom kontaktovať oblastné pracovisko ČTÚ – STÚ,
Ak Český alebo Slovesnký telekomunikačný úrad (ČTÚ, STÚ ) zistí, že je sťažnosť oprávnená, majú diváci nárok na bezplatnú opravu. Tú zaplatí mobilný operátor.

ČTÚ – STÚ môže tiež nariadiť základňovú stanicu, ktorá je v testovacej prevádzke, vypnúť. Na stránkach úradu je elektronický formulár pre nahlásenie rušenie aj Interaktívna mapa pre vyhľadanie základňových Staníc v ololí.

Operátori majú prejsť na budovanie LTE sieti zhruba ďalšie 4i roky. Počet vysielačov by o sebe mal zo súčasných 4 500 viac ako zdvojnásobiť. Len tento rok pribudnú rádovo stovky základňových Staníc.

Zdroj : ČTK, iDNES.cz

Je potešiteľné, že LTE GSM filtre vyrába slovenská firma www.market.sk práve na Slovensku. 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *