Rušil GSM signál a chytili ho !

Loading

 Florida je pritom jedným zo štátov, kde nie je použitie mobilného telefónu pri riadení nezákonné. Avšak napríklad SMS možno písať iba vo chvíli, keď vozidlo stojí. Šesťdesiatročný Jason R. Humphreys však mal pri každodenných cestách po floridskej diaľnici Interstate 4, už plné zuby vodičov, ktoré viac ako cestnú prevádzku zaujímali mobilné telefóny. 

 Do svojej Toyoty Highlander tak umiestnil rušičku mobilného signálu, ktorú potom približne dva roky nelegálne používal. Vôbec si pritom neuvedomil, že použitie zariadení, ktoré vysielaním rádiového signálu úplne blokuje všetku elektronickú komunikáciu v okolí, predstavuje značné bezpečnostné riziko. V prípade mimoriadnej udalosti by totiž nebolo možné privolať pomoc a znemožnená by bola aj komunikácia zasahujúcich zložiek. 

 Podľa Federal Communications Commission však boli vplyvy rušičky oveľa závažnejšie. Už v apríli 2013 americký regulátor dostal od spoločnosti Metro PCS sťažnosť o rušenie signálu mobilných veží. Spoločnosť neskôr prišili na to, že výpadky sa opakujú pravidelne každý deň v ranných a večerných hodinách. A to konkrétne na vežiach medzi mestami Seffner a Tampa. 

 Vysledovať potom zdroj rušenia signálu nebolo pre šerifa a agentov príliš zložité. Paradoxne vďaka obojsmernému rušenia vysielačiek v blízkosti podozrivého vozidla išli na istotu. Potom, čo podozrivého muža vytiahli z vozidla, našli nelegálne rušičku signálu pod sedadlom spolujazdca. 

 

Šesťdesiatročný hriešnik sa ku všetkému priznal. Za použitie rušičky, ktoré sú v USA nelegálne, bola Humphreys vymeraná pokuta vo výške 48 tisíc dolárov, v prepočte teda necelých 970-tisíc korún. Navyše sa bude spovedať cez súdom. Obvinený sa k prípadu odmietol akokoľvek vyjadriť. 

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *