Šmírovací Agátu známy kmotra Mrázka nepoužíval, aj tak mu hrozí osem rokov

Loading

 “Bola to domnienka, ktorá sa nepotvrdila. Išlo o iné technické zariadenie bežne dostupné v internetových obchodoch za pár tisíc korún, ale žiadny sofistikovaný prístroj to nebol. Navyše ho nepoužívali na sledovanie mobilných telefónov,” spresnil pre server Lidovky.cz hovorca Okresného štátneho zastupiteľstva Zdeněk Krupička.

Celá kauza teraz putuje k Okresnému súdu v Chomutove. “Odovzdali sme ju 2. augusta, šiestich ľuďom hrozí až dva až osem rokov,” opísal Krupička. Do Chomutova prípad poslali kvôli miestnej príslušnosti od Krajského štátneho zastupiteľstva v Ústí nad Labem.

Sloboda a spol. sú obžalovaní z vydierania štyridsaťdvaročného muža, ktorého tak chceli vyšachovať z obchodu s ľahkými vykurovacími olejmi. Ich trestná činnosť pritom podľa polície mala byť oveľa rozsiahlejšia. Kriminalisti našli pri prehliadkach kompromitujúce materiály. “Nič z toho sa ale nepotvrdilo. Zostáva to na jednom jedinom, dôkazmi podloženej prípadu,” uviedol Krupička.

 

Ako funguje Agáta

 Okrem skupiny čelí obvineniu aj pätica policajtov z Prahy a severných Čiech, medzi ktorými sú aj vysoko postavení členovia zboru. Na ne bol gang napojený a oni na jeho objednávku zisťovali, či sa o danú osobu zaujíma polícia, prípadne ponúkali, že by to mohli zastaviť.

Ich prípad už vyšetrila Generálnej inšpekcie bezpečnostných zborov. “Na všetkých päť sme na Krajský prokuratúre v Liberci návrh na podanie obžaloby pre spáchanie trestného činu zneužitia právomoci úradnej osoby,” povedala serveru Lidovky.cz hovorkyňa inšpekcie Radka Sandorová.

Kauza je pre policajný zbor o to citlivejšia, že si takto zarábali nielen radoví policajti, ale aj vedúci obvodného oddelenia, policajt služby kriminálnej polície a vyšetrovania aj príslušník Útvaru odhaľovania korupcie a finančnej kriminality.

Ondřej Golis Zdroj: lidovky.cz

GSM TELEFÓNY SÚ ODPOČÚVANÉ NEZNÁMYMI SÚKROMNÝMI FIRMAMI

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *