Ruský radar detekčné zariadenie dodala do Iránu vysoko pokročilé Avtobaza na automobilovom podvozku

Loading

“Sme v stálom rokovania s Iránom po získaní vojenskej techniky, ktoré nepodliehajú sankcie voči tejto krajine. To sú obranné systémy, vrátane elektronických vojnových zbraní, v tomto prípade, “zdôraznil Biryulin.

S-300 sú dotknuté systémy ruskej výroby ďalekonosné zbrane protivzdušnej obrany, ktorý Rusko chystá predať do Iránu. Dohoda bola podpísaná v roku 2007, ale nebol nikdy dokončený kvôli zbrojné embargo OSN uskutočnená v roku 2010.

Irán od tej doby vyvinula vlastný systém, ktorý je podľa nej lepší ako S-300. Teherán je presvedčený, že Moskva cúvla z nákupu zbraní kvôli politickému tlaku dať jej Washington a Tel Aviv.

Tieto radarové rušičky sú súčasťou najmodernejšie ruské protilietadlové a elektronického boja systém pre včasné varovanie pred blížiacim sa útoku lietadiel a rakiet.

Avtobaza je len časť celého systému. Jej úlohou je prenášať prichádzajúce informácie prostredníctvom optických vlákien do samostatných elektronických riadiacich centier a stredné protivzdušnej obrany príkazy, ktoré potom konajú fólie vzduchu alebo raketových útokov.

Argumentovať, že zbraň je čisto obranná, Moskva tvrdí jeho predaj do Iránu neporušuje Bezpečnostnej rady OSN embargo zbraní proti Iránu.

Avšak, Spojené štáty a Izrael údajne podozrenie, ruský lesť, kedy Avotbaza rušičky sú len prvú časť dohody, ktoré budú nasledovať dodávky do Iránu v plnej ELINT, elektronických signálov spravodajský systém. Celý systém by umožnil Irán identity a reagovať na všetky letecké a raketové hnutia – a to nielen na svojom území, ale na oblohe celého Perzského zálivu a Kaspického mora.

debkafile vojenské zdroje popisujú, ako systém Avrobaza schopný detekovať a zároveň elektronicky jám 60 cieľov do vzdialenosti 150 kilometrov pod uhlom v rozsahu 360 stupňov na 20 minút po oznámení.

Vo svojom vyhlásení zdôraznil Biryulin, “Rusko poslal sadu mobilného radaru rušičky do Iránu a rokovania o budúcich dodávkach.” Nepovedal, koľko rušičiek boli v zmluve alebo aké iné zbrane v rokovaní s Teheránom.

Americké a izraelské oznámenia bola tiež vzbudil ďalšie poznámok Biryulin je:
“Nehovoríme o prúdové lietadlá, ponorky, alebo dokonca S-300 (rakety) systémy,” povedal. “Ide o zaistenie bezpečnosti pre iránsky štát.”

Reklamy

Naše zdroje Moskve si to aj ako oznámenie Kremľa, že tentoraz to nebude vzdáva americkým a izraelským tlakom pri volaní mimo dohodu Avtobaza rovnako ako zrušiť jeho kontrakt s Iránom na dodávky rakiet S-300. Od tejto chvíle, Rusko podnik zodpovednosť za poskytovanie Iránu obranný hardware potrebuje pre svoju národnú bezpečnosť.

Sú obsiahnuté v tomto podniku je ďalšie správy: Rusko nebude kandidovať na amerického alebo akékoľvek iné západné útoky na Irán alebo Sýriu, rovnako ako operácie NATO, ktorý zvrhol Muammar Qaddafi v Líbyi.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *