Vojenské zariadenie v Shadow of Chernobyl

Loading

Informácie o unikátne, kedysi tajné zariadenia – “Beyond-na-obzore radarové stanice”, so sídlom v meste Černobyľ-2
Mesto Černobyľ-2 sa nachádza severozápadne od mestečka Černobyľ v Polissia region Ukrajiny, ale je možné nájsť na každom topografických máp. Pri prezeraní mapy, budete pravdepodobne musieť nájsť symbol pre detský penzion, alebo bodkovaný čiara lesných ciest na miesto ubytovania v meste, ale žiaden odkaz na mestských a technické stavby. V ZSSR, boli schopní ukrývať tajomstvo, a to tým skôr, ak to bolo vojenské tajomstvo.
Len kvôli kolapsu Sovietskeho zväzu a havárie v černobyľskej jadrovej elektrárne sa to stalo zná ME o existencii mestečka (vojenská posádka) v Polissia lese, ktorý bol prijatý … v “space špionáže.”
V sedemdesiatych rokov minulého storočia bola vytvorená unikátne vojenské radarové systémy na sledovanie balistických rakiet z územia začína (alebo vojenských základní a ponoriek) k pravdepodobným súperom. Vytvorený radarový systém sa nazýval “Over-the-horizon radarovej stanice” (Duga-1).
Vzhľadom ku svojej obrovskej veľkosti a prijímacie antény, stožiare, Duga-1 vyžiadalo veľké ľudských zdrojov – približne 1000 ľudí, pracoval na vojenskej záznamu stavu na mieste.
Pre militarmente a ich rodiny, malé mestečko s jedným ulici bola postavená, s názvom Kurchatov. Na mape zistíme, že mestskej infraštruktúry.V Woodpecker vysielače používané vysielací výkon 10 MW a enormnú “highrise ako” anténní systémy: 150 metrov vysoká 90 metrov a šírku 900 metrov dlhá!
Rozhodnutie o vytvorení “Over-the-horizon radarovej stanice” (Duga-1) (v blízkosti černobyľského) bola vykonaná na základe objednávky vlády z 18. januára 1972 a 14. apríl 1975 Do 1976, radarové hlavnú stránku Černobyľ-2 bol postavený.

Všeobecné dizajnér radarovej stanice v Černobyle-2 bol Výskumný ústav pre dlhé vzdialenosti-rádiovú komunikáciu (NIIDAR).
Šéf Designer a inšpiráciu z nápadov pre Duga-1 bol Franz Kuzminsky.

Prvé testy na radar do Štátnej komisie došlo v roku 1979. Ako odborníci “… pri príprave na skúšky, bolo potrebné vyriešiť niektoré praktické problémy, spôsobené okolnosťami niečo úplne nové a jedinečné, ktoré nemajú analógie vo svete znamená …” Je podľa niektorých zdrojov – “… počas skúšok vykonávaných za účelom zistenia začať výrobu balistických rakiet a raketového dopravcu na východnej americkej protiraketovej testovacej stránky, skontrolovať primeranosť modelov na výsledky detekcie pridružených začína balistických rakiet a riadených striel dopravcovia z USA, ktoré potvrdili správnosť zvoleného modelu mužstvo. ” 
Napriek tomu, nedostatky boli zistené a systém bol nedostatok kvalitných a jednoúčelové definície cieľov a zámerov pre malé skupiny.

Na vysokú kvalitu-radarovej stanice práci dosiahnuť len podmienky pre masívny štrajku balistických rakiet s pravdepodobnosťou súper. Cez niektoré funkčné obmedzenia v roku 1982, v súlade s uznesením vlády (dňa 31. mája 1982), Černobyľ-2 bol prijatý do skúšobnej prevádzky.
Pri príležitosti prijatia do prevádzky radarovej “Duga” (tak-zvané vojenskej stanice v Černobyle-2), vývojári z komplexu dostal štátne ocenenia – VN Vasenev, BM Danilov, NF Dubrovsky, Y. Krokunov atď Spolu s radarovej stanice v Černobyle, ZSSR vytvorené dva podobné systémy v mestách Nikolajev a Komsomolsk-on-Amur.
V mape z vesmíru, vidíte, ako sa tieto Duga-1 zariadenia boli kontrolované. So začatím prevádzky na týchto komplexov, sa objavili ďalšie problémy. Ukázalo sa, že časť pracovného frekvenčný rozsah radarové systémy sa časovo zhodovalo s systémov v civilnom letectve a rybárskych flotíl z európskych krajín.
ZSSR získala úradníka odvolanie od západných krajín, že zavedenie tohto systému významne ovplyvňuje bezpečnosť leteckej a námornej plavby. 
ZSSR pripustila, a prestal s využitím pracovné frekvencie. Tesne predtým, než to, že dizajnéri boli požiadaní, aby riešiť nedostatky na radar. Vedci a návrhári problém, a po modernizácii, systém začal opäť v roku 1985. Po černobyľskej havárie v roku 1986, radar bol odstránený zo záznamu stave a vybavenie bolo deaktivované. Vojenské a civilné obyvateľstvo bolo evakuované z pásma rádioaktívneho zamorenia. Keď Sovietsky zväz a vojenské špičky museli chápať rozsah ekologickej katastrofy, bolo rozhodnuté, že (v roku 1987) na vývoz hodnotné zariadení a systémov do mesta Komsomolsk. Takže, jedinečné zariadenie poskytujúce priestor štít nad sovietskeho štátu ukončila prevádzku, a mesta a mestskej infraštruktúry, bol zanedbávať a opustený.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *