Pri problémoch s Windows si nechajte pomoc na diaľku

Loading

 

TeamViewer 5.0 – freeware

Ak máte známeho, či kamaráta, ktorý sa vyzná v počítačoch, alebo ho dokonca práce servisovaním živí, potom v prípade, že budete mať nejaký problém so svojím operačným systémom Windows môžete požiadať o pomoc. On potom na diaľku môže problém vyriešiť priamo, ako keby sedel u vášho PC.

Umožní mu to totiž program pre diaľkovú správu. Tých existuje viac. Jeden taký sa volá TeamViewer.
Má podobné funkcie ako napríklad súťaž VNC či Log Me In. Hlavnými kladmi je jeho univerzálnosť, má jednoduché ovládanie, nemusí sa inštalovať, funguje aj bez pevnej verejnej IP adresy a je zadarmo pre nekomerčné použitie. Program je zostavený zo servera a klienta. Pre jednoduchú správu svojho PC možno použiť len klienta a nemusíte tak nikde nič nastavovať.

Ten kto bude PC spravovať však potrebuje serverovú, či ak chcete plnú verziu programu. Po spustení klienta alebo plnej verzie vám bude pridelené ID a heslo. Tieto informácie pošlite tomu, komu povolíte spravovať váš PC a ten je zadá do plnej verzie aplikácie a tak sa k vám pripojí. PC možno spravovať aj na miestnej sieti, nie len cez internet. Zaujímavosťou je určite aj možnosť prehodiť spravovaný PC za ten, z ktorého je na diaľku ovládaný.

Operačný systém: Mac OS X, Windows XP a novší

  • Čeština: ÁNO
  • Vyžaduje inštaláciu: NIE
  • priamy prenos súborov
  • možno deaktivovať myš
  • možnosť textovo viesť rozhovor
  • Možnosť časového nastavenia platnosti hesla pre pripojenie by bolo super
Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *