Samsung môže vyhľadať váš mobil, aj keď nie je pripojený na internet

Loading

Nová aktualizácia softvéru “Nájsť moje mobilné zariadenie” obsahuje spôsob, ako lokalizovať telefón bez toho, aby ste ho museli pripájať na Internet. Môže to znieť divne: ako je možné pripojiť sa k telefónu, ak nie je k dispozícii?

Funguje to na princípe “komunitné pripojenie”, kde sa ostatné zariadenia série Galaxy môžu vidieť navzájom cez Bluetooth pripojenie. Technicky to umožňuje nájsť telefón tým, že niekto iný s modelom Samsung v blízkosti Vás pošle oznámenie cez internete. To by potom malo pomôcť nájsť telefón.

Okrem toho sa to týka nielen mobilných telefónov, ale aj iných zariadení, ako sú hodinky alebo slúchadlá. To všetko je viditeľné pre ostatné telefóny, tj v prípade potreby, je možné pomôcť nájsť. Samozrejme, šťastie hrá úlohu vo všetkom, a keby len používatelia iPhone sú v blízkosti, máte smolu.

Spoločnosť Samsung však uisťuje, že táto funkcia je užitočná najmä pri cestovaní do zahraničia kedy nemôžete sa spoľahnúť na svoje mobilné dáta či dostupnosť wi-fi siete. Skrátka, používajte ju ako poistnú zmluvu v konkrétnych situáciách, ako poistku, než ju mať vždy zapnutú.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *