Flipper Zero

Flipper Zero Multifunkčný nástroj pre geeky, nová hračka pre …

Loading

Flipper Zero Multifunkčný nástroj pre hack ?
Flipper Zero je prenosné multifunkčné náradie v tele pripomínajúcom hračku, ktoré je určené pre pentesterov a geekov. Miluje hackovanie digitálnych vecí, ako sú rádiové protokoly, systémy riadenia prístupu, hardvér a ďalšie. Je plne open-source a prispôsobiteľný, takže ho môžete rozšíriť, ako sa vám zapáči.

Umožňuje monitorovať a zachytávať bezdrôtové siete, ako sú Bluethooth, Wi-Fi, RFID, NFC signál v reálnom čase.


Je to scam?
Aj keď sa môže zdať toto zariadenie ako neuveriteľné a dostupné takmer pre každého, nie je to scam. Je to skutočné zariadenie. Dokážeš s ním čítať platobné karty, kopírovať prístupove karty. Odchytávaním signálov dokážeš otvárať garážové brány a závory.
Somozrejmosťou je vypínanie TV a projektorov.

Ako sa chrániť proti Flipper Zero?
Používať silné heslo a pravidelne ho meniť.
Nenechávať bez dozoru notebook a mobil na verejných alebo zdanlivo súkromných miestach.
Nenechávať bez dozoru peňaženku, platobné karty, vstupné karty, bezkontaktné vernostné karty.
Nepoužívaj rovnaké heslo pre viac účtov.
Neposielaj dôverné informácie cez cudzie a nezabezpečené siete.
Ak pracuješ s dôvernými informáciami na počítači, používaj pevné pripojenie na internet (nie Wi-Fi), alebo zdieľané dáta od svojho operátora.
Ak v mobile zadávaš platobné údaje, pracuješ s dôvernými informáciami, používaj dáta svojho operátora. Nie verejné siete.
Používaj antivírový softvér.
Automaticky aktualizuj operačný systém a aplikácie.
Vyhni sa stiahnutiu neznámych súborov a odkazov.


Tvoj kyber priateľ Myšlienkou Flipper Zero je spojiť všetky hardvérové nástroje, ktoré by ste potrebovali pre výskum a vývoj na cestách. Flipper bol inšpirovaný projektom pwnagotchi, ale na rozdiel od iných DIY dosiek je Flipper navrhnutý s ohľadom na pohodlie každodenného používania – má robustné puzdro, praktické tlačidlá a tvar, takže na ňom nie sú špinavé plošné spoje ani poškriabané piny. Flipper premení vaše projekty na hru a pripomenie vám, že vývoj by mal byť vždy zábavný.
Flipper Zero je úplne autonómny a je možné ho ovládať pomocou päťtlačidlového smerového joysticku bez ďalších zariadení, ako sú počítače alebo chytré telefóny. Bežné skripty a funkcie sú k dispozícii v ponuke.

Ak chcete mať väčšiu kontrolu, môžete sa k zariadeniu Flipper pripojiť cez USB. Namiesto TFT/IPS/OLED sme sa rozhodli zabudovať skvelý oldschoolový LCD displej, ktorý je dokonale viditeľný na slnečnom svetle a má veľmi nízku spotrebu 400 nA pri vypnutom podsvietení.


Vysielač s frekvenciou pod 1 GHz
Ide o prevádzkový rozsah pre širokú triedu bezdrôtových zariadení a systémov kontroly prístupu, ako sú diaľkové ovládanie garážových brán, závory, senzory internetu vecí a diaľkové bezkľúčové systémy.
Flipper má integrovanú 433MHz anténu a čip CC1101, čo z neho robí výkonný vysielač s dosahom až 50 metrov.

Prispôsobiteľná rádiová platforma
CC1101 je univerzálny vysielač určený pre bezdrôtové aplikácie s veľmi nízkou spotrebou energie. Podporuje rôzne typy digitálnych modulácií, ako sú 2-FSK, 4-FSK, GFSK a MSK, ako aj OOK a flexibilné tvarovanie ASK. Vo svojich aplikáciách môžete vykonávať akúkoľvek digitálnu komunikáciu, napríklad pripojenie k zariadeniam IoT a systémom kontroly prístupu.

A ešte jedna vec – Flipper používa na komunikáciu s ostatnými Flippermi frekvenciu 433 MHz, takže si môžete nájsť nejaké kyberdelfíni priateľov 🙂

125 kHz RFID
Nízkofrek. bezkontakt karty
Tento typ kariet sa hojne používa v starých systémoch kontroly prístupu po celom svete. Je celkom hlúpa, ukladá iba N-bajtové ID a nemá žiadny overovací mechanizmus, takže ju môže ktokoľvek prečítať, naklonovať a napodobniť. Na spodnej strane Flippera je umiestnená anténa 125 kHz – dokáže čítať karty EM-4100 a HID Prox, ukladať ich do pamäte a neskôr emulovať.

Tento typ kariet sa hojne používa v starých systémoch kontroly prístupu po celom svete. Je celkom hlúpa, ukladá iba N-bajtové ID a nemá žiadny overovací mechanizmus, takže ju môže ktokoľvek prečítať, naklonovať a napodobniť. Na spodnej strane Flippera je umiestnená anténa 125 kHz – dokáže čítať karty EM-4100 a HID Prox, ukladať ich do pamäte a neskôr emulovať.
Vysokofrekvenčné bezkontaktné karty Flipper Zero má zabudovaný modul NFC (13,56 MHz). Spolu so 125kHz modulom sa tak Flipper stáva dokonalým zariadením RFID pracujúcim v nízkofrekvenčnom (LF) aj vysokofrekvenčnom (HF) rozsahu. Modul NFC podporuje všetky hlavné štandardy, napríklad NXP Mifare.

Reklamy

Funguje v podstate rovnako ako modul 125 kHz a umožňuje interakciu so zariadeniami podporujúcimi technológiu NFC – čítanie, zápis a emuláciu vf tagov.

Bluetooth
Pripojenie k aplikáciám Flipper Zero má zabudovaný modul Bluetooth Low Energy. Rovnako ako pri ostatných bezdrôtových funkciách Flippera budeme poskytovať knižnicu s otvoreným zdrojovým kódom pre pridanie podpory Flippera do komunitných aplikácií.

Plná podpora BLE umožňuje, aby Flipper Zero fungoval ako hostiteľské aj periférne zariadenie, čo vám umožní pripojiť Flipper k zariadeniam tretích strán a smartfónu súčasne.
Naši mobilní vývojári pripravujú oficiálne aplikácie pre iOS a Android, ktoré vám umožnia využiť potenciál Flippera na väčšej obrazovke as lepším ovládaním.

Infračervený vysielač
Infračervený vysielač môže prenášať signály pre ovládanie elektroniky, ako sú televízory, klimatizácia, stereofónne systémy a ďalšie.
Flipper má vstavanú knižnicu bežných príkazových sekvencií výrobcu televízora na ovládanie napájania a hlasitosti. Túto knižnicu neustále aktualizujú používatelia komunity Flipper, ktorí do databázy IR Remote Flippera nahrávajú nové signály.

Infračervené čítanie
Flipper Zero má tiež infračervený prijímač, ktorý dokáže prijímať signály a ukladať ich do knižnice, takže si môžete uložiť akýkoľvek zo svojich existujúcich diaľkových ovládačov, aby ste mohli neskôr vysielať príkazy, a nahrať ich do verejnej databázy IR Remote a zdieľať ich s ostatnými užívateľmi Flippera.

MicroSD karta
Externé úložisko pre aplikácie a dáta
Aplikácia Flipper musí ukladať veľké množstvo dát: kódy diaľkových ovládačov, databázy signálov, slovníky, obrazové súbory, protokoly a ďalšie. Všetky tieto dáta je možné uložiť na kartu SD, rovnako ako užívateľské zásuvné moduly.
Slot SD bude mať konektor typu push-push, takže karta bude vo vnútri spoľahlivo ne-vyčnievať. Flipper Zero bude podporovať akúkoľvek kartu microSD naformátovanú na FAT32 pre ukladanie vašich dát, takže sa nikdy nebudete musieť obávať, že by vám došla pamäť. Karta nie je pre fungovanie Flipper Zero nutná a nie je súčasťou balenia.

Nástroj na skúmanie hardvéru
Flipper Zero je univerzálny nástroj na skúmanie hardvéru, flashovanie firmvéru, ladenie a fuzzing. Je možné ho pripojiť k ľubovoľnému hardvéru pomocou GPIO a ovládať ho tlačidlami, spúšťať vlastný kód a vypisovať ladiace správy na LCD displej. Je možné ho tiež použiť ako bežný adaptér USB na UART/SPI/I2C/atď. Externé úložisko pre aplikácie a dáta
Úplne autonómne
Vstavané napájacie piny 5 V a 3,3 V. Ovládanie pomocou vstavaných tlačidiel a displeja, nie je nutný počítač.

Prevodník SPI/UART/I2C na USB
Komunikujte s akýmkoľvek hardvérom z desktopovej aplikácie

Nástroj na flashovanie firmvéruFlashovanie akéhokoľvek druhu pamäte SPI, napríklad EEPROM.
Nástroj na fuzzing Otestujte všetky protokoly a signály.

iButton
1-Wire keys (Touch Memory)
Flipper Zero má vstavaný konektor 1-Wire na čítanie kontaktných tlačidiel iButton (tiež známy ako DS1990A, Touch Memory alebo Dallas key). Táto stará technológia sa stále hojne používa po celom svete. Používa protokol 1-Wire, ktorý nemá žiadne overovanie. Flipper dokáže tieto kľúče ľahko čítať, ukladať ID do pamäte, zapisovať ID do prázdnych kľúčov a emulovať samotný kľúč.

Reklamy

Original Flipper Zero

Zaujal ťa hack hardvér ? Pre nás je najlepšia odskúšaná voľba nákupu cez Aliexpress – https://s.click.aliexpress.com
Drahšie ale istota, nákup doručí kuriér bez cla a možných komplikácií.
Priamy link na predaj tovaru: https://s.click.aliexpress Alebo si ho môžete zakúpiť na ďalších spriaznených weboch www.market.sk
Kompletná dokumentácia: http://flipperzero.alibaba.sk/

Alebo priamo od výrobcu Flipper Zero Shop – Flipper Shop. No náš kolega o danú zásielku prišiel. Ako ?

Alebo priamo od výrobcu Flipper Zero Shop – Flipper Shop. No náš kolega o danú zásielku prišiel. Ako ?

Technické špecifikácie
MCU (mikrokontrolér) Model: STM32WB55RG
ARM Cortex-M4 32-bit 64 MHz (aplikačný procesor)
ARM Cortex-M0+ 32 MHz (sieťový procesor)
Flash: 1024 KB
SRAM: 256 KB

Flipper Zero má na rohu jedinečnú konštrukciu kontaktnej podložky – jej tvar funguje ako čítačka a sonda na pripojenie k zásuvkám iButton zároveň. Tento režim je tiež vhodný na tiché zachytenie dátovej linky 1-Wire.

Display
Monochromatický LCD displej
Rozlíšenie: 128×64 px
Riadiaca jednotka: ST7565R
Rozhranie: SPI
Veľkosť uhlopriečky: 1.4“

BatériaLiPo 2000 mA⋅h
Výdrž približne 7 dní

MCU (mikrokontrolér) Model: STM32WB55RG
ARM Cortex-M4 32-bit 64 MHz (aplikačný procesor)
ARM Cortex-M0+ 32 MHz (sieťový procesor)
Flash: 1024 KB
SRAM: 256 KBDisplayMonochromatický LCD displej
Rozlíšenie: 128×64 px
Riadiaca jednotka: ST7565R
Rozhranie: SPI
Veľkosť uhlopriečky: 1.4“

Modul s frekvenciou <1 GHz Čip: TI CC1101
Výkon TX: 0 dBm max
Frekvenčné pásma (v závislosti od regiónu):
● 315 MHz
● 433 MHz
● 868 MHz
● 915 MHz

NFC Frekvencia: 13.56 MHz
Podporované karty:
● ISO-14443A/B
● NXP Mifare® Classic/Ultralight/DESFire/etc
● FeliCa™
● NFC Forum protocols

RFID 125 kHz
Frekvencia: 125 kHz
Modulácia: AM, PSK, FSK
Podporované karty:
● EM400x, EM410x, EM420x
● HIDProx, Indala

GPIO3.3 CMOS Level
Vstup 5V tolerantný
Až 20 mA na 1 digitálny pin

Bluetooth LE 5.0
Výkon TX: 0 dBm max
Citlivosť RX: -96 dBm
Rýchlosť prenosu dát: 2 Mbps

Modul s frekvenciou <1 GHz Čip: TI CC1101
Výkon TX: 0 dBm max
Frekvenčné pásma (v závislosti od regiónu):
● 315 MHz
● 433 MHz
● 868 MHz
● 915 MHz

Bzučiak
Frekvencia: 100-2500 Hz
Zvukový výstup: 87 dB
Typ: Mince

Infračervené žiarenie
Rozsah TX/RX: 800-950 nm
Výkon TX: 300 mW

iButton
1-Wire Prevádzkové režimy: Čítačka/zapisovač/emulátor
Podporované protokoly:
● Dallas DS1990A
● CYFRAL


OvládaniePäti-tlačítkový joystick
Tlačidlo späť
Reštart – tlačidlá Späť + ľavé tlačidlo po dobu 2 sekúnd

Flipper Zero je prenosné multifunkčné zariadenie podobné Tamagotchi vyvinuté na interakciu so systémami kontroly prístupu.
Zariadenie je schopné čítať, kopírovať a emulovať značky RFID a NFC, rádiové diaľkové ovládače, iButton a digitálne prístupové klávesy spolu s rozhraním GPIO. Prvýkrát bol oznámený v auguste 2020 prostredníctvom crowdfundingovej kampane Kickstarter, ktorá vyzbierala 4,8 milióna dolárov.

Prvé zariadenia boli dodané podporovateľom 18 mesiacov po ukončení crowdfundingovej kampane. Používateľské rozhranie zariadenia stelesňuje pixel-art delfína virtuálneho domáceho maznáčika. Interakcia s virtuálnym domácim miláčikom je základnou hernou mechanikou zariadenia. Použitie funkcií zariadenia definuje vzhľad a emócie domáceho maznáčika.

V zabudovanej hre je hlavnou mechanikou na “vylepšenie” delfína použitie rôznych hackerských nástrojov. Aj keď existujú neškodné použitia (napríklad diaľkové ovládanie televízora alebo snímač oxidu uhličitého), niektoré zo vstavaných nástrojov majú kriminálne použitie, vrátane RFID skimmingu, bluetooth spamu (spamovanie pripojenia bluetooth, zrútenie telefónu osoby) a emuláciu čipov RFID, ako sú tie, ktoré sa nachádzajú v identifikačných odznakoch, pomocou vstavaného rádiového klonovača na otvorenie garážových brán, odomykanie automobilov a fungovanie ako bezdrôtový BadUSB. Zariadenie bolo odstránené z Amazon.com.

Pôvod
Zariadenie vyvinuli Alex Kulagin a Pavel Zhovner v roku 2019.

Flipper Zero je určený na interakciu s rôznymi typmi systémov kontroly prístupu, rádiových protokolov, RFID, komunikácie v blízkom poli (NFC) a infračervených signálov. Na ovládanie zariadenia nie je potrebné mať počítač ani smartfón; dá sa ovládať pomocou 5-polohového smerového ovládača a samostatného tlačidla späť. Flipper Zero má monochromatickú oranžovú podsvietenú LCD obrazovku s rozlíšením 128×64 pixelov. Pre pripojenie k externým modulom má zariadenie na hornej strane otvory pre univerzálny vstup/výstup (GPIO). Aktualizácie používateľských údajov a firmvéru sú uložené na karte Micro SD. Niektoré akcie, napríklad aktualizácia firmvéru alebo používateľských údajov, vyžadujú pripojenie k počítaču alebo smartfónu s nainštalovaným softvérom vývojára.

V júli 2023 bol pre zariadenie otvorený obchod s aplikáciami.

Elektronické schémy a firmvér projektu Flipper Zero sú open source pod licenciou GNU General Public License. Zároveň, zariadenie nezapadá do kategórie hardvéru s otvoreným zdrojovým kódom, pretože dosky plošných spojov nie sú open-source, čo neumožňuje nadšencom vytvárať si vlastné kópie zariadenia bez základných znalostí elektrotechniky.

Hlavná doska Flipper Zero
Flipper Zero je založený na dvojjadrovom mikrokontroléri ARM architektúry STM32WB55, ktorý má 256 kB RAM a 1 MB flashového úložiska. Prvým jadrom je 64 MHz Cortex-M4, ktorý beží na hlavnom firmvéri. Druhým jadrom je 32 MHz Cortex-M0, ktorý beží na vlastnom firmvéri STMicroelectronics, ktorý implementuje protokol Bluetooth Low Energy. Na rádiové vysielanie a príjem v rádiofrekvenčnom rozsahu 300–900 MHz sa používa čip Texas Instruments CC1101, ktorý podporuje modulácie ASK (amplitude-shift keying) a FSK. Na rozdiel od softvérovo definovaného rádia čip CC1101 nedokáže zachytiť surové rádiové signály. Toto obmedzenie vyžaduje, aby používateľ pred prijatím rádiového signálu predkonfiguroval parametre modulácie, inak bude signál prijatý nesprávne.

Architektúra firmvéru Flipper Zero
Firmvér Flipper Zero je založený na operačnom systéme FreeRTOS s vlastnou softvérovou abstrakciou nad hardvérovou vrstvou. Firmvér je väčšinou napísaný v programovacom jazyku C, s príležitostným použitím C ++ v moduloch tretích strán. Systém využíva multitasking v kombinácii s architektúrou riadenou udalosťami na organizovanie interakcie aplikácií a služieb vykonávaných v jednom adresnom priestore a komunikujúcich prostredníctvom systému frontov a udalostí. Systém môže byť spustený z pamäte s náhodným prístupom (RAM) aj pamäte iba na čítanie (ROM). Vykonávanie z pamäte RAM sa používa na poskytovanie aktualizácií firmvéru over-the-air (OTA).

Firmvér pozostáva z nasledujúcich komponentov: FuriCore – poskytuje API pre interakciu s plánovačom a multithreading. FuriCore abstrahuje a rozširuje funkčnosť plánovača FreeRTOS a pridáva ďalšie systémové prvky
FuriHal – poskytuje API pre interakciu s hardvérom.
Služby a aplikácie – hlavná funkčnosť zariadenia. Sub-GHz, infračervené žiarenie, RFID, NFC atď. Sú aplikácie na interakciu používateľa. Grafické používateľské rozhranie (GUI), rozhranie príkazového riadka (CLI), upozornenie, úložisko atď. sú ďalšie rozhrania API pre vývoj aplikácií.
Sada knižníc a ovládačov – pokrýva rôzne komunikačné protokoly, ovládače zariadení, ovládače súborového systému a vývojárske nástroje.
Užívateľské a systémové dáta sú uložené vo vstavanej flash pamäti, ktorá je založená na knižnici LittleFS. Interakcia so súborovým systémom na SD karte je implementovaná pomocou knižnice FatFs.

Original Flipper Zero

Zaujal ťa hack hardvér ? Pre nás je najlepšia odskúšaná voľba nákupu cez Aliexpress – https://s.click.aliexpress.com
Drahšie ale istota, nákup doručí kuriér bez cla a možných komplikácií.
Priamy link na predaj tovaru: https://s.click.aliexpress Alebo si ho môžete zakúpiť na ďalších spriaznených weboch www.market.sk
Kompletná dokumentácia: http://flipperzero.alibaba.sk/

Alebo priamo od výrobcu Flipper Zero Shop – Flipper Shop. No náš kolega o danú zásielku prišiel. Ako ?

Systém zostavovania je založený na nástroji SCons s ďalšími nástrojmi napísanými v jazyku Python. Na kompiláciu systém používa svoj vlastný otvorený reťazec nástrojov založený na GNU Compiler Collection.

Aplikácie
Sub-GHz
Flipper Zero má vstavaný modul, ktorý dokáže čítať, ukladať a emulovať diaľkové ovládače, čo mu umožňuje prijímať a odosielať rádiové frekvencie medzi 300 a 928 MHz. Tieto spínače, rádiové zámky, bezdrôtové zvončeky, diaľkové ovládače, bariéry, brány, inteligentné osvetlenie a ďalšie zariadenia je možné ovládať pomocou týchto ovládacích prvkov. Pomocou Sub-GHz Flipper Zero môže tiež prijímať a dekódovať údaje z mnohých meteorologických staníc.

125 kHz RFID
Flipper Zero je kompatibilný s nízkofrekvenčnou (LF) rádiofrekvenčnou identifikáciou (RFID), ktorá sa používa v systémoch sledovania dodávateľského reťazca, zvieracích čipoch a systémoch kontroly prístupu. LF RFID karty zvyčajne neponúkajú vysokú úroveň zabezpečenia, na rozdiel od kariet NFC. K dispozícii je množstvo tvarových faktorov tejto technológie, vrátane plastových kariet, príveskov na kľúče, štítkov, náramkov a zvieracích mikročipov. Nízkofrekvenčný RFID modul v Flipper Zero dokáže čítať, ukladať, simulovať a zapisovať LF RFID karty.

NFC
Technológia NFC, ktorá sa používa v čipových kartách na kontrolu prístupu a kariet a digitálnych vizitkách, je kompatibilná s Flipper Zero. Modul NFC s frekvenciou 13,56 MHz má schopnosť napodobňovať, čítať a ukladať tieto karty. Karta NFC je transpondér s jedinečnou identifikáciou (UID) a prepisovateľnou pamäťou na ukladanie údajov. Pri umiestnení v blízkosti čítačky prenášajú karty NFC potrebné údaje.

Infračervené
Flipper Zero dokáže čítať a prenášať signály, ktoré používajú infračervené svetlo (IR), ako sú televízory, klimatizácie alebo zvukové zariadenia. Môže sa učiť a ukladať infračervené diaľkové ovládače alebo používať vlastné univerzálne diaľkové ovládače.

GPIO a moduly
Flipper Zero skúma hardvér, flash firmvér, ladenie a fuzz. Je schopný fungovať ako USB prevodník pre UART, SPI alebo I2C. Vstavané piny GPIO sa pripájajú k hardvéru, ovládajú tlačidlá, odosielajú kód a zobrazujú správy na LCD obrazovke.

iButton
Flipper Zero má konektor iButton, ktorý mu umožňuje čítať a emulovať kontaktné klávesy iButton.

Zlé USB
Zariadenia BadUSB majú schopnosť meniť nastavenia systému, odomykať zadné vrátka, obnovovať údaje, spúšťať reverzné shelly a vykonávať akékoľvek iné akcie založené na fyzickom prístupe. Flipper Zero funguje ako zariadenie BadUSB a počítače fungujú ako zariadenie podobné klávesnici s ľudským rozhraním (HID). Príkazy sú dodávané (payload) v skriptovacom jazyku, ktorý používa Rubber Ducky.

U2F (univerzálny 2. faktor)
Ovládače HID
Flipper Zero môže nahradiť určité ovládače HID. To mu umožňuje komunikovať s telefónom alebo počítačom. Môže vzdialene ovládať prehrávače médií, počítačové klávesnice alebo myš, prezentácie a ďalšie.

Hlavná poznámka: Prezentácie na diaľku
Klávesnica: Slúži ako klávesnica pre váš počítač
Médiá: Ovláda médiá v počítači, diaľkové ovládanie fotoaparátu pre telefón
Myš: Dvojitá ako myš pre počítač
Ovládač TikTok: Ovládajte aplikáciu TikTok v telefóne
Chvenie myši: Duplikujte pohyby myši v počítači, aby sa počítač neustále zobrazoval

Zaujal ťa hack hardvér ? Pre nás je najlepšia odskúšaná voľba nákupu cez Aliexpress – https://s.click.aliexpress.com
Drahšie ale istota, nákup doručí kuriér bez cla a možných komplikácií.
Priamy link na predaj tovaru: https://s.click.aliexpress Alebo si ho môžete zakúpiť na ďalších spriaznených weboch www.market.sk
Kompletná dokumentácia: http://flipperzero.alibaba.sk/

Alebo priamo od výrobcu Flipper Zero Shop – Flipper Shop. No náš kolega o danú zásielku prišiel. Ako ?

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *