Holuby – Eliminácia holubov v nežiaducich oblastiach

Loading

Holuby sú vtáky, ktoré žijú v kŕdľoch. Tieto kŕdle sa spravidla kŕmia, združujú sa a hniezdia spolu a užívajú si spoločnosť svojich spoločníkov. Tieto vtáky sa zvyčajne spájajú na celý život. Holuby majú vo voľnej prírode životnosť až 10 alebo 15 rokov, ale v mestských oblastiach môžu žiť iba asi 5 rokov.

Dejiny holubov, zvyky

Holub alebo skalná holubica je v Spojených štátoch vták číslo jedna. Tieto nepríjemné vtáky boli predstavené v Spojených štátoch amerických ako domáce zvieratá, ale rýchlo sa prispôsobili nášmu prostrediu a naďalej prekvitali v počte a stávali sa škodcom podnikania, letísk, historických pamiatok, škôl, štadiónov – všade, kde je k dispozícii dostatočné jedlo a prístrešie. Holuby sa živia predovšetkým obilím s občasným ovocím v potrave. Táto základná strava sa zmenila, keď sa vtáky naučili žiť v našich štvrtiach a mestách. Nie je nezvyčajné vidieť stáda holubov, ktorí kráčajú parkmi obchodných centier a reštaurácií s rýchlym občerstvením, hľadajú ľudí, ktorí upúšťajú zbytky alebo kúsky jedla.

Väčšina problémov s holubom sa vyskytuje na miestach, kde sa vtáky združujú alebo kŕmia. Práve v týchto oblastiach musíte všeobecne používať produkty na ničenie vtákov.
Odstránenie obťažujúcich vtákov (vrátane holubov) môže zahŕňať použitie zariadení na vizuálne vystrašenie, inhibítorov hniezdenia, zvukových alebo sonických zariadení a nepočuteľných alebo ultrazvukových zariadení. Ultrazvukové zariadenia dobre fungujú v podkroviach alebo vysokých stropoch skladov, suchých dokov alebo iných veľkých vnútorných priestorov. Profesionálne ultrazvukové jednotky (napríklad Quadblaster) sa nedajú používať vonku, pretože ich reproduktory neznášajú dážď, sneh alebo iné vlhké podmienky.
V prípade problémov s holubmi v exteriéri funguje Super Bird Expeller Pro 1 lepšie ako ktorákoľvek iná zvuková jednotka na trhu. Ak chcete zvýšiť efektívnosť programu Super Bird Expeller, v ktorom sú prítomné veľké kŕdle holubov, použite jedno alebo dve zariadenia na vizuálne vyvažovanie. Irri-Tape a Prowler Owls najlepšie fungujú so zvukovými repelermi. V tomto článku sú diskutované úspešné kombinácie alebo repelery vtákov s zvukovým, vizuálnym a hroznovým inhibítorom.

Medzi mechanické zariadenia používané na fyzické zabránenie vtáctva alebo hniezdenia vtákov v určených oblastiach patria zariadenia na vizuálne vystrašenie, výrobky „hot foot“, ktoré spôsobujú, že sa vták cíti nepohodlne, keď stojí na ošetrovaných povrchoch, výrobky zo sieťoviny na ochranu ovocných stromov a hroty, ktoré sťažujú pristátie alebo státie na rímsach.

  • Terror Eyes
  • IRRI-Tape
  • Prowler Owl
  • Bird-Lite
  • “strašiak do kapusty”
  • Bird Proof
  • Vtáčie hroty

Eliminácia škodcov

Odstraňovanie nepríjemných vtákov môže byť ťažké a nepríjemné holuby sú v ťažšie kontrolovateľné ako iné vtáky. Dôvody sú početné, ale hlavnými dôvodmi sú ich číre čísla, IQ (4!) A ich silné inštinkty hniezdenia. Tieto inštinkty hniezdenia si vyžadujú, aby sa všetky hniezda, hniezdne materiály atď. odstránili na začiatku vášho programu na kontrolu holubov. To tiež znamená, že obvykle je potrebná kombinácia zariadení, aby sa holubi udržali mimo nežiaducich oblastí navždy.

Príklady dobrých kombinácií:

  1. Super BirdXPeller Pro s Irri-Tape a Prowler Owl
  2. Irri-Tape s Bird Proof
  3. Irri-Tape alebo Bird Lite s hrotmi alebo Bird Proof

Ako vidíte, je najlepšie používať počuteľné s vizuálnym, vizuálnym s odradzujúcim účinkom alebo kombináciou vizuálnych zariadení. Jedno vizuálne zariadenie zriedkavo odstraňuje nechcené holuby alebo iné nepríjemné vtáky, keď sa používa samostatne. Výnimkou z tohto pravidla je zaobchádzanie s malým počtom vrabcov alebo ďateľov. V týchto prípadoch môže problém vyriešiť samotný Irri-Tape – ale nie pri zaobchádzaní s holuby! Vyberte si kombináciu produktov, ktoré vám najviac vyhovujú.

Katalóg vtákov, husí a voľne žijúcich živočíchov Bird-X
Divoká zver, pasce na zvieratá, odstraňovanie hlodavcov

zdroj: bird scare (repeller.sk)

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *