Ako možno rádiovo odpočúvať dianie na vašom monitore aj bez fyzického prístupu k počítaču.

Loading

Princíp rádiového odpočúvania dianie na monitore nie je vo svojej podstate nijako zložitý a unikátne. Časť energie, s ktorou pracuje elektrický spotrebič, sa môže vyžiariť do okolia ako neškodná odpadové radiácie. A robia to aj monitory. Čím starší, tým je často radiácia silnejší a už by ju mohla zachytiť aj drobná anténka SDR prijímača za pár stoviek z eBay.
Prehľad SDR príjimačov viď alibaba.sk 

Odpočúvanie monitoru pomocou techniky SDR:

{youtube}mBJ6uQZsF9c{/youtube} 
RTL-SDR Blog

Radiácia monitora pochopiteľne zodpovedá tomu, čo sa na ňom práve deje, takže keby tento zdanlivý šum dokázal nejaký program interpretovať, mohol by zobraziť dianie na monitore – pochopiteľne vo veľmi zlej kvalite, ale tak, že by šlo v určitých situáciách skutočne spoznať, čo práve robíte.

Aby som zachytil nejaký signál, musím poznať frekvenciu, na ktorej monitor septembra do okolia.
To sa často nezaobíde bez kontroly celého spektra v inom analytickom softvéri.

No, a presne toto vie TempestSDR, ktorý má za sebou už dlhšiu vývoj, však poslednou dobou ho možno s patričnými úpravami, ktoré popísali na webe RTL-SDR.com, úspešne spustiť aj na Windows.
Stačí mať teda vhodný SDR prijímač, ideálne starší monitor a výsledok môže vyzerať ako na fotografiách.

Technikou rádiového odpočúvania možno ostatne zbierať informácie aj z mnohých drôtových periférií. Pokiaľ nebude komunikácia v kabeláži dostatočne odtienené od okolia, môže expert prečítať takmer všetko. V minulosti sme tak písali treba o rádiovom odposluchu tlačiarní, drôtových klávesníc i.

 

TempestSDR
Tento projekt je softwarová sada nástrojov na vzdialené odposluchovanie video monitorov pomocou prijímača s rozlíšením definovaným softvérom (SDR). Využíva kompromisné emanácie z káblov prenášajúcich video signály.

Rastrové video sa zvyčajne prenáša na jeden riadok pixlov naraz, zakódovaný ako premenlivý prúd. Toto generuje elektromagnetickú vlnu, ktorú môže prijímať SDR prijímač. Softvér mapuje prijatú intenzitu poľa pixelu do šedej škály v reálnom čase. Toto predstavuje falošný odhad originálneho obrazového signálu.

Sada nástrojov využíva nemodifikovaný hardvér, ktorý znižuje náklady a zvyšuje mobilitu v porovnaní s existujúcimi riešeniami.
Umožňuje ďalšie dodatočné spracovanie, ktoré zlepšuje pomer signálu k šumu.

Útočník nemusí mať predtým informácie o cieľovom zobrazení videa. Všetky parametre, ako je rozlíšenie a obnovovací kmitočet, sa odhadujú pomocou softvéru.

Reklamy

Softvér pozostáva z knižnice napísanej v systéme C, kolekcie doplnkov pre rôzne rozhrania softvéru Definovať rádio (SDR) a grafického používateľského rozhrania (GUI) založeného na jazyku Java.
Je to multiplatformná aplikácia so všetkými natívnymi knižnicami predkompilovanými a zabalenými do jedného Java jar súboru.

Protection against eavesdropping microphones.

 Systémy ochrany proti odposluchu sú navrhnuté tak, aby zabránili úmyselným a úmyselným pokusom o zachytenie súkromných a dôverných rozhovorov.
K
omplexná ochrana Vašej záujmovej miestnosti.

Všetko to čo si môžete dovoliť, alebo čo si dovolí nakúpiť Váš partner ktorý Vás chce sledovať a odpočúvať.  Chránte si svoje firemné dáta !

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *