Začíname s WordPress, 6.časť – Menu

Loading

Všetko potrebné nájdete pod položkou Vzhled-> Menu. V prvom boxe, vľavo hore, je zoznam umiestnenia v šablóne, kam môžete vami vytvorené menu vložiť. Nie ste však obmedzení iba na tie, je ich možné vkladať takisto aj ako widgety do Sidebaru. Pod týmto boxom, sa nachádza zoznam odkazov, ktoré môžete do menu pridávať.

Sú tu kategórie, pages a aj vlastné užívateľské odkazy. Pozor! Ak vkladáte domovskú stránku, nerobte tak ako užívateľský odkaz, ale nájdite si ju priamo v pages. Nemuselo by fungovať zvýraznenie aktuálnej stránky v šablóne.

V pravej časti administrácie si potom jednotlivé položky pomocou drag & drop prispôsobujete. Dajte si ale pozor, niektoré šablóny podporujú iba jednu úroveň a druhá by vám mohla rozhodiť web.

Čo by ste určite nemali prehliadnuť, je tlačidlo Nastavenie zobrazovaných informácií. WordPress pod neho mnohokrát schová veľmi užitočné veci. Zaškrtnúť si môžete ako pridávanie tagov či príspevkov (a ďalších užívateľský post type vytvorených pomocou pluginov), tak aj úpravy rôznych atribútov u odkazov.

Jednotlivé položky si môžete rozkliknúť a ich atribúty potom upravovať. Čo určite stojí za zmienku, je úprava textu odkazu – nemusí byť rovnaký ako stránka, na ktorú vedie, a checkbox otvoriť v novom okne. Ostatné už pravdepodobne príliš nevyužijete.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *