Prelomový prípad: Čech pomocou telefónu prekabátil v Singapure hracie automaty

Loading

“Ide o prvý prípad, kedy boli smartphony použité pre záznam hracích automatov v kasínach a neskôr využité na predpovedanie veľkých výhier z týchto automatov,” napísal singapurský server.

Radovan Škubník sa podľa žalobcu Jordon Li pripojil k ruskému syndikátu v roku 2012. Gang, ktorý operuje tiež v kasínach v USA, Európe a v Macau, sa zameriava na automaty od určitých výrobcov.
Tvorí ho tímy vždy zložené z niekoľkých hráčov a jedného vedúceho. Hráči si údajne nechávajú desať percent z výhry a vedúcemu odovzdávajú päť percent. Zvyšok inkasuje syndikát.

Členovia gangu pre podvody používajú svoj osvedčený postup.
Najskôr kamerou na smartfóne zaznamenajú automaty pri hre a tieto videá potom vedúci tímu nahrá na server, ktorý je analyzuje a dekóduje. Dekódovaná dáta vedúci rozošle svojim hráčom. Tí potom zamieri k inkriminovaným automatom a pomocou týchto dát vo svojich telefónoch dokážu predpovedať, kedy má prísť veľká výhra.

{googleads left}

Bývalého obchodného riaditeľa Škubník údajne do systému školil Vladislav Logachev. Syndikát podľa Straitstimes.com potom zaučeného Čecha vyslal do kasín v Európe a Macau, pričom tento rok na jar Logachev požiadal Škubník, aby vyrazil do Singapuru. Čech do mestského štátu prišiel na začiatku mája a následne dostal od Rusa inštrukcie a dekódovaná dáta.

Škubník medzi 5. až 7. májom v kasínach vyhľadal zaznamenanej automaty a postupne vyhral 19 754 singapurských dolárov (takmer 358-tisíc korún). Ďalších 783 dolárov ale Škubník podľa svojej výpovede prehral, pretože jeho zariadenie nedokázalo správne predpovedať výhru. Polícii nakoniec zalarmovala ochranka hotela Marina Bay Sands 8. mája. Po zatýkanie členov gangu vyšetrovatelia objavili výhry v hodnote 120 tisíc dolárov.
Podľa verejných zdrojov mal zrejme Škubník k Rusom blízko aj vo svojom podnikaní a v minulosti sa pokúšal o politickú kariéru. Muž rovnakého mena a profesie ako odsúdený gambler, teda obchodný riaditeľ Radoslav Škubník, totiž kandidoval v parlamentných voľbách na jeseň 2013 za extrémistickú Robotnícku stranu sociálnej spravodlivosti. Na 17-člennej kandidátke bol podľa zoznamov vydaných libereckú MF Dnes na 6. mieste.

O mužovi menom Radoslav Škubník narodenom v septembri 1975, vek je opäť totožný s odsúdeným Čechom, je možné nájsť informácie aj v obchodnom registri. Predtým figuroval v dnes už zrušenej firme Casplay a stále je ešte spolumajiteľom pražskej spoločnosti Centrum AT CZ. Ďalšími štyrmi spoločníkmi firmy sú ruskí občania.

Internetové stránky firmy nie je možné dohľadať. V registri má zapísané podnikania: opravy motorových vozidiel, sprostredkovateľská činnosť v oblasti obchodu a služieb a kúpa tovaru za účelom jeho ďalšieho predaja a predaj. Podľa živnostenského registra má Škubník bydlisko v Rychnove u Jablonca nad Nisou.
Zdroj: straitstimes.com/singapore

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *