Vedcom sa podarilo odpočúvať klávesnicu

Loading

 

Útoky boli sen, ktorý doktorandov Martin Vuagnoux a Sylvain Pasini z Bezpecnost a kryptografia laboratória na švajčiarske Ecole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL).

Na EPFL študenti testujú 11 rôznych modelov, ktoré z klávesnice pripojenej k počítaču buď pomocou USB alebo PS / 2 zásuvka. Útoky sú vyvinuté tiež pracoval s klávesnicami vstavané v notebookoch.

 

Každá klávesnica testovaná bola citlivá na aspoň jednu zo štyroch útokov na výskumníkov používa. Jeden útok Bolo preukázané, že práca na vzdialenosť 20 metrov.

Vo svojej práci výskumníci použili rádio anténou, aby “plne alebo čiastočne obnoviť stisků kláves” do detektora elektromagnetického žiarenia vyžarovaného pri stlačení klávesy boli.

V internetové vysielanie, ktoré znie: “Nepochybujem o tom, že naše útoky môžu byť podstatne lepší, pretože sme použili pomerne unexpensive vybavenie [sic].”

Pri zobrazovaní videa raných prác výskumní pracovníci sú vidieť připojovací klávesnice na notebooku beží na batériu. Sú vyhnúť použitia stolového počítača alebo LCD displej s cieľom minimalizovať možnosť vyzdvihnutia signály z iných zdrojov.

Podrobnosti o útoky sú mizivé, ale práce sa očakáva, že budú oznámené na “peer-review časopise čoskoro.

Tento výskum nadväzuje na predchádzajúcu prácu, ktorú zaplatila University of Cambridge počítačovej vedcov Markus Kuhn, ktorí sa pozerali na spôsoby použitia elektromagnetické vyžarovanie do odpočúvaná a zlodejky užitočné informácie.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *