Ruský prezident má mobil v hodinkách

Loading

Takmer na žiadnej schôdzke nechýba Dmitrijovi Medvedevovi hodinky, ktoré vie telefonovať. Ruský prezident našiel zaľúbenie v prístroji LG GD910.

Nielen Barack Obama je milovníkom mobilnej techniky.
Kým americký prezident nedá dopustiť na svoj komunikátor BlackBerry, jeho ruský náprotivok Dmitrij Medvedev si doslova zamiloval mobilný hodinky od LG. S modelom GD910 je vidieť prakticky na každej schôdzke.

LG GD910 je vôbec prvý mobil v hodinkách s podporou 3G. Disponuje napríklad dotykovým displejom, hudobným prehrávačom, technológiou Bluetooth či pamäťou o kapacite 2 GB.

Keďže pre ruského prezidenta neplatí zďaleka tak prísne pravidlá ako pre amerického, nemal s vlastníctvom mobilného telefónu žiadne problémy. Naopak Barack Obama, ktorý je známy milovník komunikátorov BlackBerry, si mobil musel vybojovať.
Pravidlá pre vykonávanie funkcie prezidenta totiž až donedávna používanie mobilného telefónu zakazovala.

Od svojho BlackBerry sa nikdy nevzďaľuje. A oni mi ho teraz doslova vypáči z rúk,” povedal Obama pred nástupom do funkcie v rozhovore pre televíznu stanicu CNBC. O možnosť komunikovať prostredníctvom e-mailových a textových správ ale nakoniec neprišiel.
Rozviedka mu ponúkla riešenie v podobe vysoko zabezpečeného komunikátora, ktorý Národná bezpečnostná agentúra (NSA) certifikovala až na úroveň Top Secret, teda prísne tajné.

Mobilo-hodinky LG GD910 sú dosť drahé, stojí cez 1000,-EUR.
Mobil kombinovaný s náramkovými hodinkami ponúka aj rad čínskych výrobcov. Ak sa zaobídete bez podpory 3G, môžete si takýto mobil kúpiť už pod 200,-EUR.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *