Blockchainový telefón, ktorý sa nedá odpočúvať – XPhone

Loading

Nový blockchain Function X prichádza s vlastným operačným systémom Function X OS.
Je založený na Androide 9, takže je kompatibilný s aplikáciami pre Android, čo uľahčuje vývojárom a používateľom prechod na novú platformu. Tím tvrdí, že nové aplikácie, označované ako dApps, sa budú dať jednoduchšie vytvárať a publikovať.

Každé zariadenie v ekosystéme Function X bude fungovať „ako uzol a bude mať vlastnú jedinečnú adresu a súkromný kľúč“, takže sa bude dať v sieti ľahko identifikovať.
Používatelia budú môcť pristupovať k svojim dátam nahraným do blockchainu cestou podobnou tej, ktorú zadávame na našich počítačoch pri návšteve webových stránok. Cesta teda bude vyzerať takto: “FXTP: //xxx.pitt“, pričom pitt predstavuje meno používateľa v sieti.

 {googleads none}

Používatelia budú môcť aj volať, posielať textové správy alebo e-maily cez F(X) pomocou preddefinovaných príkazov ako “call.pitt” alebo “message.pitt”.
Pundi X tvrdí, že dáta sa budú v sieti zdieľať po výmene verejného a súkromného dátového kľúča, čo zaručí „komunikáciu bez odpočúvania“.


Pundi X nie je jediná spoločnosť, ktorá pracuje na „blockchainovom telefóne“.

Aj výrobca smartfónov HTC spolupracuje so startupom Sirin Labs, zaoberajúcim sa digitálnymi menami, na variáciách tohto konceptu.

Zdroj: ccn.com

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *