Odposluchy bezdrôtových telefónov DECT realita aj na Slovensku, dostupné pre verejnosť

Loading

 Po zapnutí notbuku nám systém LINUX automaticky nabootuje a po zadaní hesla nám poskytne prívetivé grafické prostredie. Bohužiaľ už samotné dekódovanie – odposluch DECT hovor nie je až tak graficky prívetivé, no podľa návodu ho hravo zvládne asi každý.

Rád by som upozornil že všetky informácie ktoré získate odpočúvaním je trestné v zmysle telekomunikačného zákona ďalej poskytovať a rozširovať. Je preto na Vás ako získané informácie zužitkujete.

Tento článok nikoho nenabáda k trestnej činosti, ale slúži iba ako študijný materiál!

V PCMCIA slote máte vloženú DECT kartu. Príkazom príkazu dmesg vám sa mi ukáže výpis kde zistíte že DECT karta je zapojená.

Príkazom dect_cli si spustíte program na zachytenie telefónnych staníc a nasledovný záznam hovoru. Po spustení programu si príkazom help otvorím okno s príkazmi ktoré môžem použiť.

Prvé použijete príkaz fpscan a začnem vyhľadávať stanice telefónu. Ďalej zadáte príkaz verb.

Príkazom stop zastavím momentálnu prácu. Príkazom verb zastavíte výrečnosť – záznam.

Teraz prejdeme k tej dôležité časti a to je scanovanie telefónnych hovorov. Skenovanie zapneme príkazom callscan spolu s ďalším príkazom autorec. Príkaz autorec nám automaticky začne zaznamenávať telefónne hovory vo chvíli kedy sa začne vytáčať telefónne číslo.

Z nášho testovacieho telefónu sme vytočili číslo, program automaticky vysledovali telefónne hovor a začal ho zálohovať / ukladať ako dump_2011_xx_xx_xx_xx_xx_xx_xx.pcap

Vo chvíli keď bol telefónne hovor ukončený, tak automaticky program prestal zálohovať hovor.

Reklamy

Prehrávanie hovoru sa realizuje Script convert-chaox.sh, ktorým prevedie / dekóduje súbor. pcap na audio súbor. wav. Script spúšťate príkazom bash Desktop / convert-chaox.sh.

Dekódované súbory spustíte príkazom play názovsouboru.pcap a prehrajete záznam svojho zálohovaného hovoru.

V krátkosti sme sa snažili predstaviť že obsluha predmetného dekodovača nie je až tak náročná.

V dnešnej dobe sa DECT telefóny používajú v domácich pri pevných linkách. V množstve obchodných domov, sú používané DECT telefónu práve kvôli výhode vzájomnej komunikácie medzi telefóny.

Tieto prístroje pracujú vo štandardu DECT, čo je štandard pre bezdrôtový prenos hlasu a dát vo frekvenčnom pásme 1880-1930 MHz (podľa krajiny použitia).

VY sami si jednoducho viete otestovať či Váš bezdrôtový DECT telefón je vhodne zabezpečený a či je vôbec hovor zakódovaný tak ako to popisuje výrobca telefónov. Vo väčšine prípadov sme sa sami presvedčili že nie všetky telefóny za 1EURO sú technicky zdatné hovor kódovať.

Pozrite sa na priložené video ktoré vlastne jednoducho popisuje ako si overiť Váš domáci či firemný telefón. Jednoducho zistíte či je alebo nie je zabezpečený.

{youtube}vAZLZ8dMIL0{/youtube}

Cena súpravy vrátane notbuku, softveru a DECT karty sa pohybuje v cene cca 650,-€. Je priam výhodou že predajca poskytuje k zariadeniu aj podrobný Slovensko – anglický návod.

Ako sledujeme technické dostupné zariadenia prakticky dnes ak máte dostatok financií a poznáte tie správne firmy je možné špehovať a odpočúvať prakticky čokoľvek.

Reklamy
Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *