Hacker otvára 2 732 skriniek balíkov PickPoint po celej Moskve

Loading

PickPoint hovorí, že ide o prvý cielený kybernetický útok na svete proti sieťovej bráne.

Záhadný hacker pomocou počítačového útoku násilne otvoril dvere 2 732 skriniek na doručovanie balíkov po celej Moskve.

Útok, ktorý sa odohral v piatok popoludní 4. decembra, sa zameral na sieť PickPoint, miestnej doručovacej služby, ktorá udržuje sieť viac ako 8 000 skriniek na balenie po celej Moskve a Petrohrade.

Rusi si môžu objednať výrobky online a namiesto svojej domovskej adresy sa rozhodnú nechať si doručiť ktorúkoľvek z ich objednávok do skrinky PickPoint.

Po doručení balíka dostanú používatelia e-mailové alebo mobilné upozornenie a pomocou aplikácie PickPoint sa môžu ukázať a vyzdvihnúť svoje objednávky.

V piatok však zaútočil na ten istý systém, ktorý používateľom umožňuje otvárať skrinky a preberať ich balíčky.

Pomocou zatiaľ nezisteného zneužitia prinútil záhadný hacker otvoriť dvere tretiny skriniek spoločnosti PickPoint, pričom tisíce balíkov boli vystavené krádeži cez Moskvu.

Dôvod útoku ešte nebol zistený, avšak v tlačových správach cez víkend spoločnosť PickPoint uviedla, že informovala úrady.

Ruská spoločnosť uviedla, že v súčasnosti pracuje na obnove svojej siete, ktorá bola počas útoku poškodená.

Rovnako zostáva nejasné, či boli obaly odcudzené zo skriniek. Podľa príspevkov na sociálnych sieťach strážcovia a prenajímatelia v piatok rýchlo zasiahli a obmedzili prístup k zjavne nefunkčným skrinkám.

Reklamy

Ako spoločnosť zdôraznila v tlačovej správe v sobotu, zdá sa, že ide o „prvý cielený kybernetický útok na svete proti sieťovej bráne“.

(Zdroj: ides.cz)

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *