Ako vo WordPress vytvoriť podstránku

Loading

WordPress vie vytvárať hierarchickú štruktúru, to znamená, že stránka môže mať vytvorené podstránky. V tomto článku si ukážeme, ako vo WordPress vytvárať podstránky.

Čo je to podstránka?

Príspevky a stránky sú dva rozdielne typy obsahu. Príspevky by mali byť súčasťou blogu. Zobrazujú sa od najnovšieho a sú triedené pomocou rubrík a štítkov.

Stránky tvorí samostatný obsah, ktorý nie je súčasťou blogu. Jedná sa napríklad o stránky O nás alebo Kontakt. Stránky môžu byť hierarchické, to znamená že môžete nastavovať nadradené a podradené stránky.

Ako vytvoriť podstránku?

Aby ste vytvorili podstránku, musíte mať najprv vytvorenú nadradenú stránku. Ak tomu tak je, môžete pokračovať.

Najprv choďte v administrácii WordPress do Stránky → Vytvoriť stránku. V pravom stĺpčeku nájdite box, ktorý sa volá Vlastnosti stránky.

Nadřazená stránka

Nachádza sa v ňom položka Nadradená stránka. V prípade, že chcete vytvorenú stránku nastaviť ako podstránku, stačí si len zo zoznamu vybrať už existujúcu stránku a všetko uložiť.

Všimnite si, že URL podstránky sa zmení a pred slug vytvorenej stránky sa vloží slug nadradenej stránky.

Ak pôjdete do výpisu všetkých stránok v administrácii Stránky → Prehľad stránok, tak si môžete všimnúť, že sa aj tu zobrazuje hierarchická štruktúra.

Hierarchická struktura stránek v administraci

Hierarchická štruktúra stránok vo WordPress nekončí na prvej úrovni. Aj podstránky môžu mať nastavené ďalšie podradené stránky atď. Môžete teda s hierarchiou pracovať tak, ako potrebujete.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *