Hardver pre štúdium RFID 125kHz, 13.56MHz

Loading

Tento prístroj môže robiť takmer čokoľvek zahŕňajúce takmer všetky druhy nízke (125 kHz) alebo vysoká (13,56 MHz) frekvenciu RFID tag. To môže pôsobiť ako čitateľ. To môže odpočúvať transakciu medzi ďalšie čitateľa a tag. Môže analyzovať signálu prijímaného cez vzduch viac, napríklad na vykonanie útoku, v ktorom sme sa odvodzujú informácie z tagu je okamžitá spotreba energie. Môže predstierať, že značka sama o sebe. Je tiež schopný niektoré menej zjavne užitočné operácie, ktoré by mohli prísť vhod pre vývojové práce.

Je potrebné zdôrazniť, docela čoskoro, že proxmark3 nie je naozaj pre začiatočníkov. Ak nie ste už docela oboznámení s elektronikou, embedded programovanie, nejaký design RF a ISO noriem, toto zariadenie bude pravdepodobne prinesie viac sklamania ako čokoľvek iného!

Ak ste dostatočne hard core, môžete postaviť sami. Eagle PCB vzorov, Gerber súbory, atď sú voľne k dispozícii. K dispozícii je aktualizovaný zoznam komponentov, ktoré vám môžu pomôcť source komponenty od všetkých významných dodávateľov. Prípadne si mohli kúpiť ready-made doska od niekde, ako proxmark3.com alebo hackable-devices.org

Typicky, môže “z krabice” proxmark3 s najnovšou firmware beží akvizícií v LF a HF mód a výstupné stopy, celkom užitočné už dekódovať množstvo rôznych typov značiek, urobiť nejaké operácie v ISO 15693 a ISO 14443 A a B módy, ale ak naozaj chcete, aby čo najviac z tohto zariadenia, budete musieť začať posilnenie firmware sami podľa svojich potrieb.

Ako dlho, ako si len chcete pridať vyššiu úroveň funkcií cez vrstvy RF, ktoré sú už zabudované do FPGA, mali by ste byť dobre aj bez znalosti VHDL, ale ak chcete skutočne ísť hlbšie a majú proxmark3 podporu novej modulácie, bude to vyžadovať , ktorým sa mení Verilog FPGA kód, zaujímavá cvičenia, ak ste motivovaní, alebo sú už pre túto oblasť, ale veľmi časovo náročné, ak ste Začíname!

Teraz by ste mali mať docela dobrý nápad, o tom, či je tento nástroj pre vás, alebo nie!

Proxmark3 hardware popis  – kúpite len u www.market.sk 

Tento opis hardvér bol požičal si s láskavou súhlasom autora z práce na Gerhard de Koning Gans, s názvom “Analýza Mifare Classic používa v OV-chipkaart projekt

Tento prístroj podporuje aj nízke frekvencie (125 kHz-134 kHz) a vysokofrekvenčné (13,56 MHz) pre spracovanie signálu. Toto je dosiahnuté zavedením dvoch paralelných antény obvody, ktoré môžu byť použité nezávisle. Oba obvody sú pripojené k 4-pin konektor HIROS, ktorá funguje ako rozhranie pre externú anténu slučky. Za účelom chovať ako PCD alebo čitateľ je možné riadiť anténu cievky s vhodnou frekvenciou. To nie je potrebná, ak je Proxmark používa pre šnupanie, alebo keď to emuluje kartu. V tomto prípade pole je generovaný čítačkou.

Signál z antény je smerovaná cez Field Programmable Gate Array (FPGA). Tento FPGA relé signál mikrokontroléru a môže byť použitý na vykonanie nejakej filtrovanie prevádzky pred sádkovanie. Tento softvér umožňuje implementáciu Proxmark na odpočúvať komunikáciu medzi RFID tagov a čitatelia, emulovať značku a emulovať čitateľa.

Reklamy

Cez základné hardvérovú podporu pre tieto operácie skutočného spracovanie digitalizovaného signálu a (de) modulácie sa programujú pre každú konkrétnu aplikáciu.

Proxmark III je zariadenie vyvinuté Jonathan Westhues, ktoré umožňuje šnupanie, čítanie a klonovanie RFID (Radio Frequency Identification) čipov. Pre moje diplomovej práce som sa chcel pozrieť na oznámenie Mifare kariet Classic. Mifare Classic je používaný v mnohých aplikáciách a je najpopulárnejší bezkontaktné karty okolo. Používa sa v e-ticketing, verejnej dopravy a riadenie prístupu. Čím vyššia je úroveň-protokol je chované tajomstvo, ktoré výrobca ( NXP ). Urobil som prevedenie z ISO14443 typu štandard pre Proxmark od Mifare je založená na tejto komunikácii štandard.

Po mnoho chýb a veľa hlučné stop Proxmark bol pripravený pre niektoré reálnej analýzy. Zamerala som sa na kartu Mifare Classic a bol rád, aby nechal komunikácia medzi kartou a čítačkou sú uvedené na mojej obrazovke. Videl som Protikolizní fázy, kedy čitateľ vyberie kartu pre komunikáciu s. Toto bolo nasledované overovanie a po tom všetkom komunikácia bola šifrovaná. Výsledky tohto výskumu sú zverejnené na arxiv.org ako praktický útok na Mifare Classic

V decembri 2007 som videl prezentáciu Karsten Nohl a Henryk Plotze, kde sa ukázalo, ako zvrátiť inžinierstva Mifare Classic čipom. Pracoval som na rovnakú tému v Nijmegen . Systém Mifare opiera o bezpečnosti cez utajenia a teraz tajomstvo odhalila nie je karta-zabezpečenie na úrovni doľava. 

{youtube}NW3RGbQTLhE{/youtube}

Video na YouTube ukazuje demo, ktoré sme dali na 12 marci. To ukazuje, ako sme prístup k budove s klonované karty.

Nebudeme uvoľnenie softvér používaný v MIFARE Classic útokov.
Gerhard de Koning Gans, Roel Verdult

in 360 Seconds: Hijacking with Hitag2 
{youtube}QomCiTjqJgo{/youtube}

The Proxmark3 kit includes everything you need to get started doing RFID / NFC research in style. It has always been our mission to prevent DOA shipments and so all of our Proxmark gear is thoroughly tested in-house prior to shipping.

Inside the box you’ll find an Enclosed Proxmark 3, an LF Antenna, an HF Antenna, 3 read/write LF tags (T55x7), 1 HID Prox II tag, 1 Mifare Ultralight, and 1 Mifare Classic tag, 2 antenna cables, and 1 power/communication cable. The Proxmark client software and firmware are open source and available for download. We offer pre-compiled versions that correspond to the current version in use on the board (see links on right).

Reklamy

The Proxmark is the only SDR targeting NFC and RFID frequencies that is capable of both transmitting and receiving while meeting the timing requirements of most proximity protocols. The Proxmark also provides full control over the radio layer in addition to software support for several higher-level protocols (ex. Mifare).

The LF Antenna enables communication with tags that operate at 125kHz and 134kHz (including HID Prox II, HITAG, and EM4100). The HF Antenna enables communication with tags operating at 13.56Mhz (including Mifare Classic/Ultralight, and iClass).

The Proxmark has proven itself to be an invaluable tool within the research community. Here are some examples of how the Proxmark has been used to perform research:

Rysc Corp. pioneered the first commercial Proxmark offering back in 2008. Prior to that point, obtaining a Proxmark meant building one yourself. Since that first commercial offering we have continued developing the device and have assisted thousands of individuals and companies, large and small.

The Proxmark also makes a great educational tool. The entire platform (including hardware and software) is open source and can be readily analyzed and inspected. The Proxmark includes many of the major components found in a general purpose SDR but is simpler and therefore easier to understand. Faculty members should contact us about educational discounts if interested in incorporating the Proxmark into a course of study.

WARNING: The Proxmark3 is a research and development tool. It has not been evaluated for compliance with regulations governing transmission and reception of radio signals. You are responsible for using this product in compliance with your local laws.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *