SBS-1 a Air Nav Box -On Line monitorovanie leteckej prevádzky

Loading

Letecký rádiolokátor je prijímač pre mód-S/ADS-B majáku z komerčného dopravného lietadla, vysielaný na kmitočte 1090MHz. Tento maják prenáša dáta, ako sú pozícia, letová hladina, identifikácia a ďalšie informácie z dráhy a letu lietadla.

S dodávaným softverom sú prijaté dáta zobrazené na PC v tabuľkovom a grafickom formáte a ukazujú aktuálnu dopravnú situáciu v danom letovom regióne. Max. vzdialenosť, na ktorej lietadlo môže byť sledované, je cca 400km, ale veľký vplyv na túto vzdialenosť majú okolnosti a miestne podmienky.

SBS-01 je pripojený k PC USB alebo UTP – LAN káblom, to je že počítač musí podporovať USB (1.1 nebo 2.0) alebo ethernet. Dodaný softvér komunikuje s väčšinou Microsoft Windows™ OS z Windows XP nahor.

Prijaté dáta sú zobrazované v tabuľkovom a grafickom mapovom formáte, v ktorom sú údaje, ako identifikácia, národnosť, volací znak, pozícia, traťová rýchlosť, pomer vzostup /výstup atď. Grafická mapa zobrazuje pozíciu a dráhu lietadla spoločne s vybranými dátami pre každý cieľ. Vzostup a výstup sú farebne rozlíšené a reprezentujú modernú situáciu daného oblastného vzdušného priestoru. Rôzne zväčšovacie úrovne dovolia detailné ukážky menších regiónov, napríklad blízko letiska. Výškový pohlaď ukazuje súvislé pohyby sledovaných cieľov.

Mapa taktiež zobrazuje územné hranice a pobrežie, rovnako ako cieľový bod tratí letiska, mesta, štátu atď.

Tieto cieľové body a trate sú uložené v jednoduchom textovom formátovom súbore a tieto môžu byť ľahko vyhľadateľné a obnoviteľné.

Súprava SBS-1 obsahuje

  • SBS-1 prijímač.
  • 240V sieťový kábel euro.
  • CD zo software a dokumentácii (english).
  • anténa magnetická 1090MHz.
  • koaxiálny kábel 5m.

Je možné dokúpenie externého VF zosilňovača, získate tým väčšiu citlivosť, prípadne ak bývate na prízemí v činžiaku a anténu potrebujete ( chcete ) umiestniť až na strechu (viac ako 10m), je nutné použiť daný zosilňovač.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *