Česká firma dobýva Áziu potom, čo čínsky veľmajster neprekonal jej zámok

Loading

Česká patentovaná vložka PRO sa stala jednou z piatich z celej Číny, ktorú sa nepodarilo vo verejnom teste prekonať pomocou nedeštruktívnych metód. Víťazstvo, o ktorom okrem iného informovala čínska celoštátne televízne spoločnosť CCTV, firme TOKOZ zabezpečilo dlhodobú spoluprácu s dôležitými distribútormi v tejto lokalite.

Lockpicking, teda “zlodejské” prekonávanie zámkov, patrí v Číne medzi oceňované zručnosti. Majstrovstiev takzvaných lockpickerov sa okrem odbornej verejnosti zúčastňujú aj bezpečnostné zložky, policajti alebo armádny činitelia, ktorí študujú postup súťažiacich pre vylepšovanie bezpečnosti vlastných systémov.
Video si môžete pozrieť TU

Na prekonanie českej vložky PRO bol navyše zhodou okolností vyžrebovaný aktuálny majster Číny v lockpickingu, takže jeho neočakávaný neúspech bol pre prítomných publikum veľkým prekvapením.
“Výsledky takejto súťaže rozhodne hýbu odbornou verejnosťou po celom svete a je to najúčinnejšia prezentácia českých vynálezcov,” hovorí Petr Neuvirt, obchodný riaditeľ pre zámky a kovania spoločnosti TOKOZ.

Vyspelosť a chytrosť čínskych špecialistov je na veľmi vysokej úrovni a neobstojí pred nimi celý rad prestížnych svetových výrobcov. To, že česká vložka porazila uznávaného majstra Číny, sa medzi čínskymi odborníkmi veľa riešilo. Naše výrobky na seba strhli pozornosť a aj vďaka tomu sa nám podarilo uzavrieť dlho prejednávaný lukratívny kontrakt, ktorý nám zaistí dôležité miesto na čínskom trhu. Spolupráca v prvej fáze prinesie tržby vo výške 400 tisíc dolárov. “

Firma sa pochopiteľne zaoberala tiež rizikom možného kopírovania. Výrobky spoločnosti sa totiž stretávali s nekvalitnými napodobeninami už v minulosti, najmä v segmente visiacich zámkov, kde dominuje. V tomto prípade sa však plagiátov neobáva.
“Plagiátorstvo v budúcnosti vylúčiť nemôžeme, avšak sa nebojíme, že by k nemu malo dôjsť čoskoro. Nemá zmysel kvôli tomu vstup do Ázie odkladať, najmä ak sa nejedná len o čínsky trh, “uvádza Neuvirt.

Zdroj: hobby.idnes.cz

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *