6 tipov, ako si kúpiť svadobné šaty na AliExpress

Loading

Každá z nás má predstavu o svadbe trochu inú. Niekto chce skromnú svadbu iba s rodinou a niekto zase veľkú rozprávkovú svadbu so stovkami hostí. Vďaka Aliexpress je možné ušetriť v rozpočte veľa peňazí a využiť ich napríklad na medové týždne.

Jednou z vecí, na ktoré je možné ušetriť sú svadobné šaty. Požičanie svadobných šiat začína na sume 4500 Čk a môže sa vyšplhať až na 16000 Čk. Za túto cenu by ste si zaobstarali vlastné svadobné šaty z Aliexpress. Pripravili sme pre Vás niekoľko tipov, ako vybrať tie správne šaty na Aliexpress.

1. Začnite s výberom šiat včas

Ako viete, doprava z Číny môže v niektorých prípadoch trvať až 6 týždňov. U svadobných šiat na mieru to môže trvať aj dlhšie, preto si ich začnite vyberať včas. Keďže nebudete mať možnosť si šaty vyskúšať, ako tomu je bežne v salóne, tak Vám aspoň zostane časový priestor na prípadné úpravy.

Výber najlepších svadobných šiat

Na našich stránkach nájdete výber najlepších svadobných šiat a overených predajcov. Pozrite sa do sekcie Svadobné šaty.

2. Vianoce a Čínsky nový rok

Ak už máte skúsenosti s nakupovaním v Číne, tak ste určite zaznamenali, že pred Vianocami a počas sviatkov sú dodacie lehoty dlhšie. V tomto období je totiž na Aliexpress zvýšený počet objednávok. Často je ale oneskorenie balíčka spôsobené aj Českou poštou, ktorá nestíha balíčky doručovať. Preto si naplánujte objednávku skutočne včas. Ďalej by ste mali vedieť, že v Číne oslavuje Čínsky nový rok. Čínsky nový rok (ČNR) začína každý rok inak, preto si prečítajte aktuálny článok na túto tému. V tomto období sú všetky továrne zatvorené a predajcovia takmer nekomunikujú.

Čínsky nový rok

3. Naučte sa správnu terminológiu

Výber svadobných šiat môže byť niekedy oriešok. Musíte sa naučiť novú terminológiu, ako sú rôzne farby, typy látok alebo strihy. Pokiaľ budete vedieť, čo hľadáte, tak sa Vám bude aj jednoduchšie nakupovať.

4. Nakupujte iba u overených predajcov

Na čo by ste sa mali zamerať pri výbere predajcu sme zhrnuli v návode Ako vybrať predajcu a vyhnúť sa podvodníkom. Zjednodušene povedané je potrebné sa pozerať na počet objednávok daných šiat, počet hviezdičiek a samotné hodnotenie predajcu.

5. Prečítajte si recenzie a komentáre

‍Recenzie od ostatných nakupujúcich sú jednou z najlepších referencií, či šaty kúpiť alebo nie. Nakupujúci nemajú dôvod vám klamať, takže napíšu naozaj, čo si o šatách myslia. Na recenzie sa môžete pozrieť priamo na webe v sekcii feedback.

Hodnotenie priamo u šiat predajcu vyzerá takto.

6. Objednajte si šaty šité na mieru

Bojíte sa, že Vám nesadnú klasické konfekčné veľkosti? Tak už sa báť nemusíte, pretože na Aliexpress si môžete objednať aj svadobné šaty na mieru. Pri výbere stačí kliknúť na Custom Size.

‍Potom sa Vám zobrazí táto tabuľka, kde svoje miery vyplníte. Samozrejme buďte vždy v kontakte s predajcom a prípadne mu zašlite aj fotografiu svojej postavy.

Správna veľkosť šiat

Pri výbere veľkosti šiat odporúčame prečítať návod Ako vybrať správnu veľkosť oblečenia a topánok.

Len pre zaujímavosť sme Vám našli koľko by stálo požičanie alebo kúpa svadobných šiat zo salónu v Prahe. Na Aliexpress kúpite najlacnejšie svadobné šaty aj za 1000 Čk. Záleží len na tom aký veľký rozpočet na svadbu máte.

Bonusový TIP: Nakúpte šaty aj pre družičky

Nielen, že si na Aliexpress kúpite svadobné šaty, ale zároveň tam môžete zaobstarať šaty aj pre Vaše družičky. Za 300 Čk im zaobstaráte luxusné šaty, ktoré im zostanú ako pamiatka na Váš slávnostný deň. Na ukážku sme vybrali naše obľúbené. Tieto šaty sa totiž dajú nosiť na niekoľko spôsobov, takže sú vhodné na rôzne typy postáv. Na väčší výber šiat sa pozrite do sekcie Večerné šaty.

Na fotografii nižšie sa môžete inšpirovať farbami šiat alebo rôznym uviazaním. Každá družička môže mať vlastný štýl uviazania, aby podporila krivky svojej postavy.

Na Aliexpress si zaobstaráte aj rôzne svadobné dekorácie za pár korún. Na ďalšie tipy sa pozrite do článku Vaša svadba snov s Aliexpress. Budeme radi ak sa s nami podelíte o Vaše skúsenosti s nákupom svadobných šiat v Číne.

Reklamy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *